Gemeente Krimpenerwaard hijst vandaag toch de Israëlische vlag

De fractievoorzitters in de gemeente Krimpenerwaard hebben zich maandag 9 oktober stevig geroerd over het al dan niet hijsen van de Israëlische vlag bij het gemeentehuis. Dit naar aanleiding van de vreselijke aanval van Hamas op Israël. Deze escalatie was al langer te verwachten gezien de tientallenjaren van mensonterende onderdrukking  van het Palestijnse volk op de Gazastrook. Hier hoor je niemand over.

De SGP en Leefbaar Krimpenerwaard, gesteund door de CU, hebben de burgemeester gevraagd de Israëlische vlag te te hijsen. De andere fractievoorzitters dachten daar anders over en waren voor een vredesvlag of het halfstok hangen van de Nederlandse vlag of geen vlag hijsen.

De burgemeester zou dit in het college van vandaag bespreken. Met groot genoegen deelde zij de fractievoorzitters het volgende mee:”Vandaag hijsen we de Israëlische vlag bij het gemeentekantoor in Lekkerkerk. Israël is dit weekend getroffen door een terroristische aanval. Onze gedachten gaan uit naar alle daardoor getroffen onschuldige burgers aan Israëlische en Palestijnse zijde. Het college maakt zich zorgen over de agressie en de oorlog in de wereld en de gevolgen daarvan. De vlag wordt alleen vandaag gehesen”.

Pro Krimpenerwaard is en was voorstander om de vredesvlag te hijsen om onze steun en nagedachtenis te betuigen aan álle burgerslachtoffers in het Midden-Oosten’.  Het is opvallend dat het college voor haar besluit geen steun heeft van de meerderheid van de volksvertegenwoordigers/fractievoorzitters. Hoe democratisch is het collegebesluit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.