De profielschets burgemeester Krimpenerwaard vastgesteld

Jan Verburg overhandigt profielschets aan CdK, de heer J. Smit

De profielschets burgemeester Krimpenerwaard is in de raadsvergadering van 1 juni 2023 vastgesteld en door Jan Verburg, fractievoorzitter SGP, aan de commissaris van de koning, de heer J. Smit,  overhandigd.

Achtergrond
Op 16 mei 2022 heeft burgemeester P. Paans zijn ontslag ingediend als burgemeester van Krimpenerwaard. De Commissaris van de Koning, de heer J. Smit heeft in zijn plaats per 26 mei 2022 mevrouw P.J. Bouvy-Koene benoemd als waarnemend burgemeester. Dit voorjaar is de procedure gestart voor het zoeken van een nieuwe kroonbenoemde burgemeester. Het voornemen van de CdK, de heer Smit, is om deze burgemeester op 8 januari 2024 te kunnen installeren en beëdigen.

De profielschets is een belangrijk onderdeel van de benoemingsprocedure van een nieuwe burgemeester. Allereerst voor potentiële kandidaten om te bepalen of onze gemeente wat voor hen is, maar ook als leidraad voor de vertrouwenscommissie en de Commissaris van de Koning om kandidaten te beoordelen.

Totstandkoming profielschets
De Profielschets ten behoeve van de werving van de nieuwe burgemeester is opgesteld door de Vertrouwenscommissie i.o. Deze commissie bestond uit vertegenwoordigers van negen fracties uit de raad. VGBK, SGP, Leefbaar Krimpenerwaard, Pro Krimpenerwaard, CDA, ChristenUnie, PvdA-GroenLinks en Lokaal op 1 vaardigden hun fractievoorzitters af. Namens de VVD maakte de heer M.J. Oudshoorn deel uit de Vertrouwenscommissie i.o. D66 maakte op eigen verzoek geen deel uit van de commissie. De vergaderingen van de Vertrouwenscommissie i.o. zijn ook bijgewoond door de heer. P.J.S. van der Hek in de rol van adviseur. De heer J. Hennip vervult de rol van plv secretaris.

Naast de input van de leden van de vertrouwenscommissie konden ook inwoners en andere belanghebbenden via een digitale en papieren vragenlijst hun ideeën voor het profiel van de nieuwe burgemeester aandragen. In totaal hebben 280 mensen de vragenlijst ingevuld. De uitkomsten zijn in de profielschets verwerkt. Daarnaast is advies gevraagd aan het college en aan een aantal samenwerkingspartners.

Nadat de raad de profielschets unaniem heeft vastgesteld werd dit document aan de CdK overhandigd. Daarna stelde de CdK een aantal vragen aan de raad.

Hij heeft de indruk dat de gemeente Krimpenerwaard een moeilijke gemeente is en wat er op de achtergrond heeft meegespeeld om de samenwerking in de voormalige burgemeester Paans op te zeggen.

Hier volgt de link naar de profielschets. ProfielschetsBurgemeester2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.