Raadsvragen over vlaggen

In heel veel plaatsen wapperde zaterdag 15 april 2023 de regenboogvlag in het heerlijke lentezonnetje. Het had een vrolijk gezicht moeten zijn, ware het niet dat de aanleiding natuurlijk triest was. Het COC had immers gevraagd de vlag te hijsen nadat in één weekend medewerkers van een Groningse dragshowbar in elkaar werden geslagen én een groep van twintig hooligans de vlag van het COC-pand in Eindhoven rukten en een vrijwilliger mishandelden. Helaas wapperde de regenboogvlag niet in de gemeente Krimpenerwaard.

Het antwoord van het college: “De regenboogvlag wordt alleen opgehangen op Nationale Coming Out Day op 11 oktober”. Een zeer kil antwoord.

Ook stelt Pro Krimpenerwaard vast dat het college de schriftelijke toezegging om de Oekraïense vlag na 20 oktober 2022 weer dagelijks aan het gemeentehuis te hangen niet nakomt. Het antwoord van het college: ”Eind 2022 is omwille van de dagelijkse handelingen (strijken en hijsen) afgesproken de vlag in de vlaggenmast in Lekkerkerk uit te hangen. Omdat daarop commentaar van inwoners is ontvangen en onbekend is hoelang de oorlog in Oekraïne voortduurt, is in december 2022 door het college besloten om de vlag per 1 januari 2023 niet meer uit te hangen.

Pro Krimpenerwaard vindt deze reactie van het college zonder meer stuitend en gevoelloos.

Pro Krimpenerwaard vindt dat het college een beroep moet doen op de boeren in de Krimpenerwaard om a.u.b. de omgekeerde vlag op de lantaarnpalen en andere openbare kunstwerken te verwijderen? Wij vinden dit zeer kwetsend, naast de schade. Het antwoord van het college: ” Er zijn op lantaarnpalen bij rotondes langs de provinciale wegen ook omgekeerde vlaggen aangebracht met verf. De provincie (eigenaar van de lantaarnpalen) is daarvan op de hoogte en heeft de gemeente Krimpenerwaard laten weten dat het weghalen van deze verf geen prioriteit had mede i.v.m. de veiligheid van eventuele schoonmakers. Wij zullen bij onze gesprekspartners dit onderwerp onder de aandacht blijven brengen. Het is echter niet exact bekend wie de verf heeft aangebracht. Daardoor weten we niet zeker of de boodschap bij de juiste persoon of personen aankomt”.

Pro Krimpenerwaard betreurt ook deze slappe reactie van het college.

Samenvattend: Dit college is een toonbeeld van labbekakkerigheid. Een slap/gevoelloos optredend van het college bij o.a. deze zaken en de neiging verantwoordelijkheden te ontlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.