SGP wethouder Wassink neemt ontslag

Persbericht gemeente

Op 20 maart heeft wethouder Erik Wassink namens de SGP zijn ontslag als wethouder ingediend.

Wethouder Wassink: “In de afgelopen maanden heb ik gemerkt dat het wethouderschap mij teveel energie kost, meer dan ik bij de start van mijn wethouderschap veronderstelde.

Daarnaast is het vinden van een goede balans tussen zakelijk en privé een voortdurende worsteling. Beiden hebben in toenemende mate invloed op mijn gezondheid.

Om voorgenoemde redenen leg ik het ambt van wethouder per direct neer”.

Het college respecteert het besluit en bedankt wethouder Wassink voor zijn inzet en betrokkenheid bij thema’s als het buitengebied, openbare ruimte en economie en wenst hem alle goeds voor de toekomst toe.

Het is aan de SGP-fractie om een nieuwe kandidaat wethouder voor te stellen.

Portefeuilleverdeling

De portefeuille van wethouder Wassink wordt de komende weken tijdelijk opgepakt door de zittende collegeleden.

Reactie Pro Krimpenerwaard

Pro Krimpenerwaard vindt het jammer dat wethouder Wassink zijn wethoudersfunctie heeft onderschat. Eigenlijk een menselijk drama. Wij wensen hem alle goeds toe.

Tijdens de laatste raadsvergadering van 14 maart hebben wij een bomenmotie ingediend. Na jaren van toezeggingen was er nog geen begin gemaakt met de aanplant van 10% meer bomen. Waren de in 2014 gekapte bomen aan de Oude Haven in Schoonhoven nog steeds niet vervangen door andere bomen en was de bomenverordening niet aangepast om gezonde bomen tegen kap te beschermen. Voorheen ging wethouder Boere (VVD) hierover, maar heeft eerder getoond geen passie met bomen te hebben. Wethouder Wassink heeft toen zijn excuses aangeboden en toegezegd de motie uit te voeren. Dat was zijn laatste optreden in de raad.

Pro Krimpenerwaard heeft er altijd op aangedrongen om vakwethouders aan te stellen. Deze bestuursfunctie wordt zwaar onderschat. Dit voorkomt problemen. Het college heeft tot op heden geen sterke indruk gemaakt. Het meest zichtbare is het fors afnemen van het aantal vergaderingen (o.a. commissievergaderingen) en het laten vervallen van geplande vergaderingen. Als een vergadering al door gaat dan bevat de agenda amper aansprekende onderwerpen. Ook de afwezigheid van wethouders tijdens raadsvergaderingen is opvallend.

Pro Krimpenerwaard roept de SGP op om nu met een vakwethouder te komen. Het zwakke bestuur wordt door het vertrek van Erik Wassink er niet sterker op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.