Uitspraak Rechtbank Den Haag in zaak MooiMekkerland-Stolwijk

De voorzieningenrechter van de Rechtbank Den Haag heeft op 8 maart uitspraak gedaan in de zaak MooiMekkerland in Stolwijk. Het verzoek van MooiMekkerland is toegewezen, maar heeft een voorlopig karakter. Het bedrijf wil een nieuwe koers varen, nadat 2.000 illegale geiten moesten worden verwijderd. De eigenaar wil andere dieren houden op het grondgebonden veehoudersbedrijf. De illegale bebouwing kan worden gelegaliseerd. Het college had eerder besloten dat er geen uitzicht was op legalisering. De eigenaar voert aan dat bij sloop het bedrijf niet meer levensvatbaar is.

Door deze uitspraak wordt voorkomen dat, met instemming van het college, de door de gemeente opgelegde dwangsom van € 302.000 voor 12 lasten kan worden verbeurd.

In de vervolgprocedure wordt ook de gemeenteraad betrokken bij het afgeven van een verklaring van geen bedenkingen bij het verlenen van een omgevingsvergunning.

De zaak wordt verder opgeschort tot 6 weken na deze uitspraak.

Pro Krimpenerwaard: We leven in een vreemd land. Blijkbaar kan een voorzieningsrechter door een listige vondst van MooiMekkerland  voorbij gaan aan de definitieve uitspraak van de Raad van State. o.a. dat alle illegale gebouwen moesten worden verwijderd.

Ter informatie bijgesloten de link naar de uitspraak.

1.19 Bijlage – MooiMekkerland, uitspraak voorzieningenrechter d.d. 8 maart 2023 geanonimiseerd[1]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.