Bouwlocatie AZS-terrein in Schoonhoven – nieuwe informatie

Op vragen van Pro Krimpenerwaard aan het college over de bouwlocatie AZS-project in Schoonhoven hebben wij op 15 februari 2023 het volgende antwoord ontvangen. “Naar verwachting wordt er 2e kwartaal 2023 gestart met de bouw van de zorgwoningen voor Gemiva. Gemiva heeft zich niet teruggetrokken uit het AZS project en trekt samen op met de ontwikkelaar/grondeigenaar om het project te realiseren. De bouw van de 15 grondgebonden woningen laat nog op zich wachten i.v.m. stijging van de bouwkosten en een teruglopende huizenmarkt. De wethouder heeft hier binnenkort een gesprek over met ontwikkelaar. Omwonenden zijn inmiddels per informatiebrief op de hoogte gebracht van de stand van zaken.”

Pro Krimpenerwaard hoopt dat dit bouwproject alsnog volledig wordt uitgevoerd. Er zijn trouwens meer bouwprojecten in Schoonhoven die mogelijk vertraging oplopen. Denk hierbij aan het DIKA terrein en de Spoorzone. Er loopt nog steeds een beroep bij de Raad van State tegen het vastgestelde bestemmingsplan Binnenstad Schoonhoven. Dat is een zeer complex dossier.

Een groep bezorgde inwoners uit Schoonhoven heeft de Raad van State gevraagd om de gemeente Krimpenerwaard met een uitspraak te dwingen meer rekening te houden met de cultuur-historische waarde van de oude binnenstad. Die zou op het spel staan nadat de gemeenteraad een nieuw bestemmingsplan voor het centrum heeft vastgesteld. Aanleiding hiervoor was de toestemming van het college om het Rijksmonument De Waag te veranderen in een “Aquarium”.

Zolang Raad van State geen uitspraak heeft gedaan is het gewijzigde bestemmingsplan niet onherroepelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.