Beleidsregels evenementen Krimpenerwaard

muziekconcert in Springerpark in Schoonhoven

De raad wordt voorgesteld om de beleidsregels evenementen Krimpenerwaard 2023-2026 in de vergadering van 31 januari vast te stellen. Op zich verandert er niet veel aan het bestaande beleid. Er is meer aandacht voor gezondheidsaspecten, beveiliging en duurzaamheid. Het beleidsstuk past in het beeld van de nieuwe coalitie.

Niet alleen het versterken van het culturele leven, maar ook het beperken van de evenementen op zondag. Dit laatste punt beperkt de vrijheden van inwoners om op zondagen evenementen te organiseren en/of te bezoeken. Rekeninghoudend met de Zondagswet, zoals de kerktijden tot 13.00 uur,  en de opvatting van de coalitie beperkt de vrijheden. De waarnemend burgemeester (VVD) zegt dat de regeling is aangepast om meer beschermend te zijn voor de zondagsrust. Een en ander onder leiding van de VVD. Zij is bevoegd om hierover besluiten te nemen. Zij zegt zeer zorgvuldig een  afweging te maken naar locatie, geluid, verkeersbewegingen en andere aspecten van evenementen in relatie tot de identiteit van de betreffende kern. Pro Krimpenerwaard vindt dit onacceptabel. De SGP en zijn aanhang heeft niet het recht om de vrijheid van anderen te beperken. Ook wij beperken de vrijheden van de SGP en achterban niet! Wij dienen hierover een motie in. De VVD accepteert dit wel om zo een rol in de coalitie te spelen. Onder leiding van raadslid Oudshoorn (VVD) wordt de Krimpenerwaard op zondag dichtgetimmerd. Principes worden geofferd.

Het is goed voor de gemeente dat er meer te doen is in de weekenden. Dat een en ander aan regels wordt gekoppeld lijkt ons logisch. De locatie Surfplas Krimpen aan de Lek moet wat ons betreft meer openstaan voor nieuwe evenementen.

Wederom zijn evenementenkalenders beschikbaar om zo aandacht te besteden aan de verschillend activiteiten. Nog belangrijk is te melden dat binnen de stiltegebieden er extra geluidsregels gelden om de hinder te beperken. Volgens Pro Krimpenerwaard is lt de hele Krimpenerwaard een stiltegebied. De burgemeester was verrast en zal met een schriftelijke reactie komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.