Toekomstperspectief gemeente Krimpenerwaard

Visie wethouder Boere is het voor een groot deel volbouwen van het buitengebied en aanleg bedrijventerreinen.

Op 11 januari heeft het college de fracties uitgenodigd om te spreken over het “Toekomstperspectief gemeente Krimpenerwaard”. Het college wil door deze aanpak de raad betrekken bij het overleg van het college op 24 januari als Gedeputeerde Staten de gemeente bezoekt.  Zoals gebruikelijk was dit een besloten bijeenkomst en aanvankelijk mocht slechts 1 raadslid per fractie hieraan deelnemen. Op verzoek van een aantal partijen is dat aantal uitgebreid naar 2 per fractie.

Het was een merkwaardige bijeenkomst en haastig in elkaar gezet. De tijd werd vooral besteed aan informatie van het college en welke visie het college zelf had voor dit overleg. De raad was niet in de gelegenheid om punten aan te dragen. Feitelijk bombardeerde het college zich als het hoogste gemeentelijke orgaan met als bijwagen de raad. Verder was het een erg amateuristisch opgezet verhaal. Pro Krimpenerwaard heeft het college geadviseerd om een meer professioneel verhaal te houden en zich daarbij te laten ondersteunen door echte deskundigen. Ook opvallend was de aanwezigheid van slechts twee wethouders, Ria Boere en Erik Wassink. De burgemeester schitterde door afwezigheid. Dat onderstreept nogmaals de afstand tussen een waarnemend burgemeester en een kroonbenoemde burgemeester ook in dit dossier. Pro Krimpenerwaard vindt dat de Commissaris van de Koning zo snel mogelijk de procedure moet opstarten voor een kroonbenoemde burgemeester.

De presentatie tijdens die bijeenkomst wordt ter informatie bijgevoegd. Alleen al het eerste beeld is tekenend. Dit lijkt niet op de Krimpenerwaard en waarschijnlijk door een ingehuurd bureau in elkaar geflanst.  Verder geeft het college een incorrect beeld hoe zij aankijkt tegen inwoners die weinig willen veranderen. Dat zijn ingedutte oudere mensen. Verwezen wordt naar pagina 2 van de presentatie. Zomaar enkele opmerkingen.

Een link naar de presentatie wordt hier afgedrukt. 2023 0110, Presentatie11 januari raad incl dia s maxwan def

Op 2 februari houdt Pro Krimpenerwaard een openbare ledenvergadering in Belvedère in Schoonhoven. Aanvang 20.00 uur. Iedereen is dan van harte welkom. Hoofdthema zal zijn de toekomstvisie. U krijgt alle gelegenheid om uw inbreng te leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.