Kleine windmolens

De gemeente heeft een beleidsnotitie opgesteld over Kleine Windmolens waarover de raad nog een besluit moet nemen. De aanleiding is de toegenomen vraag van bedrijven, agrariërs en particulieren voor de plaatsing van kleine windmolens. Evenals Pro Krimpenerwaard staat het college positief tegenover de realisatie van kleinschalige duurzame energieopwekking.  Dat is van belang om de opwarming van de aarde niet verder op te laten lopen en te voldoen aan de toegenomen schaarste van energie. Een en ander dient te worden gekoppeld aan regels om wildgroei in het landschap en leefomgeving tegen te gaan.

Naast de zonnepanelen op de daken zijn kleine windmolens noodzakelijk om aan het Klimaatakkoord te kunnen voldoen. Dat zijn dan grondgebonden als dakgebonden varianten. De grondgebonden windmolens hebben een maximale ashoogte van 15 meter. De kleine dakgebonden windmolen zijn maximaal 3 meter hoog, gemeten vanaf de bovenkant van het gebouw.

Voor Pro Krimpenerwaard zijn er beperkingen qua veiligheid voor de vogels, het geluid en inpasbaarheid in het buitengebied.

Hier volgt de link naar het beleidsplan. Denk met ons mee en geef uw opmerkingen aan ons door.

Beleidsnotitie kleine windmolens ontwerp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.