Vervolg samenwerking Volwassenenfonds Sport & Cultuur na succesvolle proef

www.volwassenenfonds.nl

De gemeente Krimpenerwaard startte begin dit jaar met een pilot in samenwerking met het Volwassenenfonds Sport en Cultuur om ook inwoners met een laag inkomen toegang te geven tot sport en cultuur. Op dit moment nemen er al 172 inwoners in de gemeente Krimpenerwaard via het fonds deel aan een sport- of cultuuractiviteit. Vanwege de succesvolle pilot krijgt de samenwerking een vervolg.

Het college heeft besloten tot en met 2026 samen te werken met het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. De verwachting is dat het Volwassenenfonds de komende jaren meer bekendheid gaat krijgen en dat het aantal deelnemers gaat stijgen naar circa 300.

Sport en cultuur voor alle inwoners uit Krimpenerwaard

Als het inkomen lager is dan 120% van de bijstandsnorm, kan een inwoner een bijdrage aanvragen om mee te doen aan sport- en cultuuractiviteiten. Voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen werkt de gemeente al een aantal jaar samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Sinds 2022 kunnen ook volwassenen deelnemen aan de regeling.

De tussenpersoon vraagt de vergoeding aan
Er kan een bijdrage van maximaal € 250,- worden aangevraagd voor deelname aan sport en cultuuractiviteiten, zoals voetbal, fitness, zwemmen, dansen of muziekles. Een tussenpersoon die vanuit zijn werkzaamheden contact heeft met de volwassene kan een aanvraag indienen. Voorbeelden van deze intermediairs zijn schulddienstverleners, maatschappelijk werkers of buurtsportcoachesDe intermediairs zijn te vinden op www.volwassenenfonds.nl.

Daarnaast zoekt de gemeente nog nieuwe tussenpersonen. Werkt u met inwoners die weinig geld te besteden hebben? Meldt u zich dan aan als intermediair op www.volwassenenfonds.nl.

Sporten draagt bij aan gezond leven

Wethouder “Inwoners met een laag inkomen hebben vaker te maken met  gezondheidsproblemen, zoals overgewicht, stress en angst. Maatschappelijke deelname kan bijdragen aan een gezonde levensstijl. Daarom is het belangrijk dat inwoners die minder te besteden hebben ook deel kunnen nemen aan sport en cultuur.

Kijk ook op www.volwassenenfonds.nl
Wilt u gebruik maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur? Of wil u graag iemand wijzen op de mogelijkheden van het fonds? Kijk op www.volwassenenfonds.nl voor meer informatie.

Pro Krimpenerwaard ondersteunt dit beleid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.