Buurtsuper Ammerstol – aanvullende informatie

Aanvullende informatie over de buurtsuper Ammerstol die zonder ingrijpen van diverse partijen eind januari te deuren zal sluiten. Zoals u weet zet Pro Krimpenerwaard zich in om de buurtsuper open te houden voor de inwoners en het personeel met een beperking. Dit zal ten koste gaan van de leefbaarheid. Gemiva heeft om financiële redenen besloten niet langer een rol als franchise ondernemer te vervullen, omdat ze dit financieel niet kunnen dragen. Gemiva zorgt voor een passend alternatief voor de cliënten die een indicatie krijgen vanuit de Wet Langdurige Zorg en stelt daarbij het belang van de cliënten voorop.

Het college heeft op onze raadsvragen laten weten het belang van een ontmoetingsplek en buurtsuper in Ammerstol te zien. Er zijn verschillende scenario’s mogelijk voor een eventuele doorstart van de Buurtsuper. Het is van belang dat er onderzocht wordt wat de haalbaarheid is van de verschillende scenario’s en wie daarin welke rol heeft. Vervolgens, schrijft het college, dat er een realistisch plan moet worden opgesteld met een haalbare business case. Het college heeft besloten een onafhankelijk procesbegeleider deels te financieren (75%) om dit proces te begeleiden. De woningcorporatie Beter Wonen neemt 25% van deze kosten voor zijn rekening.

De gemeente wil graag faciliteren maar het initiatief ligt primair bij de inwoners en (zorg)ondernemers. Er is ook al een werkgroep gevormd waarin 7 personen zitting hebben die zowel de inwoners, Gemiva als Beter Wonen vertegenwoordigen. De samenwerking verloopt goed.

Ook is in de raadsvergadering van 13 december een motie aangenomen van PvdA-GroenLinks om, indien nodig, de sluitingsdatum te verschuiven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.