Ontwerpvisie nieuw gemeentehuis

Visiebeeld EHA & DOOR architecten gemeentehuis Krimpenerwaard
Visiebeeld EHA & DOOR architecten gemeentehuis Krimpenerwaard

De combinatie van Ector Hoogstad Architecten en DOOR architecten won de Europese aanbesteding. Deze architecten geven visie op een nieuw gemeentehuis Krimpenerwaard: duurzaam, transparant en verbonden met de omgeving.  De gemeenteraad van Krimpenerwaard gaf eerder dit jaar groen licht voor de ontwerpfase van een nieuw gemeentehuis; kosten 1,7 miljoen. Deze week presenteerden de architecten hun ‘ontwerpvisie’. In hun ontwerpvisie wordt het nieuwe gemeentehuis een bijzondere en unieke huisvesting met uitnodigende en transparante gevels. Ze kiezen voor duurzame materialen, zoals een houten draagconstructie, circulaire bakstenen, houten gevels en veel groen.

Voor de vorm van het gebouw keken de architecten goed naar het slagen-landschap van de Krimpenerwaard. Ze stellen drie bouwdelen voor, die elk op een eigen ‘slag’ staan. Zo sluit hun ontwerp aan bij het kenmerkende landschap van de Krimpenerwaard met zijn lange zichtlijnen en weidse luchten.

Het nieuwe gemeentehuis is gepland op de hoek van de Provincialeweg en de Veerweg in Bergambacht.De kosten worden op € 27 miljoen geraamd. Pro Krimpenerwaard vind het onverantwoord om deze uitgave in deze periode te doen. Er zijn nu te veel onzekere factoren. Bovendien is onze begroting verre van sluitend. De inwoners gaan de komende jaren de rekening betalen.

De procedure

In het eerste kwartaal van 2023 besluit de gemeenteraad of het budget vrijgegeven kan worden voor de realisatie van het gemeentehuis. Dan kan ook verder gewerkt worden aan het definitief ontwerp. Meer weten over het nieuwe huis van de gemeente Krimpenerwaard en de verdere procedure? Kijk op www.krimpenerwaard.nl/gemeentekantoor.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.