De sluiting Spar-buurtsuper Ammerstol is niet onontkoombaar!

De Gemiva directeur hoopt nog op een alternatief. “De exploitatie in de huidige constructie –met Gemiva als Spar-franchisehouder- is zoals gezegd onhoudbaar, maar wellicht komen er van buitenaf goede ideeën om de winkel op een andere manier voor het dorp te behouden. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan buurtsuper ‘Dorp 66’ in Polsbroek, die door vrijwilligers wordt gerund. Wellicht zou zoiets ook in Ammerstol kunnen worden opgezet en kunnen onze cliënten daarbij betrokken worden. Ik heb begrepen dat sommige betrokken inwoners achter de schermen ideeën aan het uitwerken zijn.”

Pro Krimpenerwaard vindt dat de gemeente alles in het werk moet zetten om, in overleg met de woningbouwvereniging Ammerstol, Gemiva en de inwoners,  de buurtsuper voor de gemeente te behouden. Het serieuze financiële probleem moet worden opgelost. Dat kan als alle partijen hun schouders er onder zetten. De gemeente moet de juiste financiële keuzes maken (daarvoor is budget) en zal het raadsbesluit om de leefbaarheid in de kernen en buurtschappen te versterken moeten uitvoeren. Het maakt ook onderdeel uit van het coalitieakkoord. Daarin staat:”We stimuleren initiatieven vanuit de kernen die aansluiten bij de behoefte en identiteit van de eigen kern. De gemeente faciliteert hierbij.”

Nu moet er worden geleverd. Het geld kan niet het probleem zijn.

Ook de woningbouwvereniging kent een paragraaf over de leefbaarheid voor Ammerstol. Samen zijn de kosten te dragen. Dat geldt ook voor de Spar die moet leveren.

Pro Krimpenerwaard wil dat de Spar de financiële voorwaarden voor een doorstart met spoed op papier moet zetten. Daarbij moet ook de werkgelegenheid voor de personeelsleden met een beperking betrokken worden. Voorts vinden wij dat het college zo spoedig mogelijk in gesprek moet gaan met de raad. Sluiting van de buurtsuper is voor Pro Krimpenerwaard niet aan de orde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.