‘Steun de Spar Ammerstol’

Het Kontakt schrijft op 15 november 2023: Betrokken Ammerstollenaren hebben de Facebookpagina ‘Steun de Spar’ opgezet. Ze hopen hiermee sluiting van de geliefde buurtsuper te voorkomen.

Meike Vergeer-Jochade zette de pagina samen met haar man Ronald op. “We wisten niet wat we hoorden”, zegt ze. “De Spar is veel meer dan zomaar een supermarkt. Het is ook een sociale ontmoetingsplaats voor het dorp, waar ook nog eens mensen met een beperking werken. Waar moeten die zometeen terecht?”

Handtekeningenactie
Tegelijk met de Facebookpagina begonnen de Vergeers een handtekeningenactie in de supermarkt, zodat klanten die hun actie steunen dit kenbaar kunnen maken. “Natuurlijk hopen we op veel bijval, zodat de voorgenomen sluiting wordt afgewend.”

Bevestigd
De Spar-buurtsupermarkt in Ammerstol sluit eind januari 2023 de deuren als er geen steunpakket komt. Ad Struijs van Pro Krimpenerwaard bracht dit gisteren naar buiten. “Het is inmiddels ook bevestigd. Dit zou een groot verlies betekenen, omdat het de enige winkel is in het dorp. Ook voor het personeel met een verstandelijke beperking betekent dit baanverlies.”

Pro Krimpenerwaard stelt dat op grond van het raadsbesluit om de leefbaarheid in de kernen en buurtschappen te versterken, in samenwerking met betrokken partijen, alles in het werk moet worden gesteld om de buurtsuper te behouden. De lokale partij heeft hierover inmiddels raadsvragen gesteld.

Struijs: “Wij roepen het college op om in overleg te gaan met alle partijen – Gemiva, de Spar, Beter Wonen – om de winkel voor Ammerstol en voor het personeel met een verstandelijke beperking te behouden.”

Op initiatief van woningbouwvereniging Ammerstol opende de Spar-buurtsuper in 2011. Gemiva huurt de ruimte van woningcorporatie Beter Wonen en zorgt voor het personeel. Mensen met een verstandelijke beperking hebben er een zinvolle dagbesteding.

Pro Krimpenerwaard krijgt veel signalen dat de inwoners alles in het werk stellen om de buurtsuper te behouden. Dat stemt hoopvol!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.