Buurtsuper Ammerstol sluit als er geen steunpakket komt

Opening op 2 februari 2011

Op initiatief van woningbouwvereniging Ammerstol is na een voorbereiding van 5 jaar de buurtsuper Spar binnengehaald. De opening vond plaats op 2 februari 2011 door de voormalige wethouder Blok, door de naam van het gebouw “Het Zonnetje” op de voorgevel te onthullen.

Gemiva huurt de ruimte van de woningcorporatie Beter Wonen en zorgt voor het personeel. Hier snijdt het mes aan twee kanten. Mensen met een verstandelijke beperking hebben als winkelpersoneel een zinvolle dagbesteding en Ammerstol heeft weer een eigen supermarkt. Het is nu aan de inwoners van Ammerstol om de winkel tot een succes te maken.

Voor zover bekend is de formule succesvol. Bij de start heeft het plaatselijk garagebedrijf voor een bestelauto gezorgd, zodat een bezorgdienst kon worden opgezet.

De nieuwe huurders van Beter Wonen krijgen/kregen bij overhandiging van het huurcontract een waardebon van € 25,-, te besteden bij de Buurtsuper Attent. Bij activiteiten werd de buurtsuper als eerste betrokken.

Onlangs hebben wij van inwoners van Ammerstol begrepen dat de buurtsuper eind januari 2023 stopt. Dat is inmiddels ook bevestigd. Dat is een groot verlies voor Ammerstol, omdat het de enige winkel is. Ook voor het personeel met een verstandelijke beperking betekent dit baanverlies.

Op grond van het raadsbesluit om de leefbaarheid in de kernen en buurtschappen te versterken moet, volgens Pro Krimpenerwaard, in samenwerking met Gemiva, de Spar, Beter Wonen en de gemeente, alles in het werk worden gesteld om de buurtsuper te behouden.

Pro Krimpenerwaard heeft raadsvragen hierover gesteld. Wij roepen het college op om in overleg te gaan met alle partijen om de buurtsuper voor Ammerstol en voor het personeel met een verstandelijke beperking te behouden. In het kader van de leefbaarheid hebben wij een belangrijke taak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.