Bijeenkomst van Pro Krimpenerwaard met omwonenden/belangstellenden van de zwaar vervuilde locatie Bolderkade in Ouderkerk

In de commissievergadering van 11 oktober is gesproken over de gifbelt Bolderkade (voormalig Avia-terrein) in Ouderkerk a/d IJssel. IJsseldijk Noord naast nummer 63.

Deze locatie is zogenaamd voldoende gesaneerd voor de bouw van woningen. Pro Krimpenerwaard denkt daar anders over. De situatie is vergelijkbaar met de locatie Gouderak en Lekkerkerk. Hebben wij daar niets van geleerd? De gezondheid is ook hier in het geding. Wij begrijpen dat inwoners graag een woning willen kopen, zeker als dat betaalbaar is, maar die locatie is daarvoor niet geschikt. De geplande 42 appartementen  kunnen beter op een andere, wel schone, locatie worden gebouwd.

De locatie is  slechts ten dele gesaneerd en er loopt nog steeds olie in de Hollandse IJssel. Dat zou volgens de deskundigen komen door de zwaar verontreinigde Hollandse IJssel en niet meer uit de bouwlocatie. Pro Krimpenerwaard betwist dat. De zwaarste categorie vervuiling is nog in grote hoeveelheden aanwezig. Ook bij het heien gaat dit ernstige problemen geven. Voor de volledigheid, de deskundigen worden  betaald door de ontwikkelaar Lambrane. Daarnaast ligt er een advies van ODMH, gelieerd aan de gemeenten in Midden Holland. Bekend is dat dergelijke adviezen niet altijd objectief zijn.

Al die deskundigen verklaren dat de grond afdoende is gesaneerd. Gezien de ernst van deze zaak hebben wij besloten om met de omwonenden in Ouderkerk  in gesprek te gaan. Nico heeft met omwonenden gesproken en zij stellen dit gesprek zeer op oprijs.

De bijeenkomst is op woensdag a.s. (19 oktober) om 20.15 uur. De locatie is bij Nico Demper, IJsseldijk Noord 63.

Degenen die belangstelling hebben kunnen daarbij zijn. Misschien goed om dit Pro Krimpenerwaard te melden via info@prokimpenerwaard.nl

Alle politieke partijen zijn uitgenodigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.