Pro Krimpenerwaard bezoekt de Voedselbank

De raadsleden Bert Vriezen en Ad Struijs van Pro Krimpenerwaard hebben op donderdag 22 september 2022 een ochtend meegelopen bij de Voedselbank IJssel en Lek. De voedselbank is tegenwoordig gevestigd in Lekkerkerk. Deze locatie wordt tegen gunstige voorwaarden gehuurd ( een bedrijf uit Lekkerkerk betaalt de huur) voor een periode van 3 jaar en mogelijk nog 3 jaar daarna. Op die locatie worden de voedselpakketten samengesteld.

De pakketten worden verstrekt met behulp van het distributiecentrum Rotterdam, donaties van particulieren en bedrijven. Binnen de voedselbank wordt alleen gewerkt met vrijwilligers. Dat betekent dat er geen betaalde functionarissen in dienst zijn van de Stichting.

Met de voedselpakketten wordt verspilling van goed voedsel tegen gegaan en wordt direct voedselhulp geboden aan inwoners die “tijdelijk” niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Het pakket is een aanvulling op het levensonderhoud en bestaat elke week uit andere producten. De voedselbank streeft er naar 25 gezonde producten per week uit te delen, maar is daarbij afhankelijk van het aanbod.

De activiteiten vinden plaats vanuit het centraal magazijn te Lekkerkerk en vanuit lokale uitdeelpunten in Schoonhoven en Stolwijk. Op dit moment maken zo’n 70 inwoners gebruik van deze noodzakelijke voorziening.

Dit jaar en ook komende jaren wordt verwacht dat er meer beroep wordt gedaan op deze voorziening, vanwege de energiecrisis. Wij hebben ook op 17 september vragen gesteld aan het college over de compensatie van de energiearmoede. raadsvragen energie-armoede 17092022

Pro Krimpenerwaard heeft veel waardering voor de vrijwilligers. Wij blijven ons inzetten voor een gemeente zonder armoede.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.