Bouwen voor starters/jongeren in Gouderak

Pro Krimpenerwaard krijgt bij herhaling mails uit Gouderak met het verzoek om de bouw van woningen voor starters/jongeren serieus te onderzoeken. Dat hebben we al bij herhaling gedaan, maar het college geeft niet thuis. Nogmaals vragen wij het college om de geschikte bouwlocatie in Gouderak serieus te onderzoeken.Hier volgt ons verzoek aan het college.

“Pro Krimpenerwaard pleit ervoor om het terrein ten westen van Gouderak te benutten voor het realiseren van woningen in plaats van bedrijfshuisvesting. Dit terrein is al bouwrijp en aansluitingen voor riolering en nutsvoorzieningen zijn hier eenvoudig te realiseren. De gemeente zou het terrein moeten aankopen en de bestemming van industrie omzetten naar wonen. Hierna kan er op zeer korte termijn een oplossing worden gevonden voor de woningbehoefte van de jongeren in Gouderak. Het terrein is ca. 1 ha. groot waardoor hier eenvoudig 40 woningen op kunnen worden gebouwd. Het terrein is bovendien al voorzien van een ontsluiting op de dijk waardoor er geen aanpassing benodigd is aan de infrastructuur.

Wij hebben als Pro Krimpenerwaard de gemeente al vele malen gewezen op de mogelijkheden van deze locatie. O.a. begin 2019 is de gemeente hiervan op de hoogte gesteld. De ontwikkeling had begin 2020 gereed kunnen zijn voor het starten met de bouw en de woningen hadden eind 2020 opgeleverd kunnen worden. Hiermee had het college de woningbehoefte vanuit de jongeren in Gouderak al 2 jaar geleden volledig kunnen verhelpen. Helaas heeft het college niets met de voorstellen gedaan.”

Raadsvragen:

  1. Is het college voornemens om de huisvesting voor de jongeren van Gouderak op te pakken?
  2. Is het college voornemens om het voorstel van Pro Krimpenerwaard serieus te onderzoeken?
  3. Zo nee, waarom niet?
  4. Zo ja, op welke termijn denkt uw college hieraan uitvoering te geven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.