Gemeente verwijdert eindelijk vlaggen op gemeentelijke eigendommen

Op verschillende plekken in de gemeente Krimpenerwaard hangen al een tijdje omgekeerde vlaggen/protestvlaggen aan gemeentelijke eigendommen waaronder lantaarnpalen. De boeren zijn hiervoor verantwoordelijk en geven daarmee uiting aan hun boosheid over de stikstofplannen van het Kabinet. Het college van burgemeester en wethouders heeft de agrariërs 5 augustus gevraagd deze te verwijderen. Daarbij is een deadline geteld van uiterlijk 9 augustus.Vervolgens heeft Pro Krimpenerwaard eind augustus hierover raadsvragen gesteld. Bekend is dat de gemeente steeds meer klachten ontving van inwoners over vlaggen op lantarenpalen etc. Dat heeft ertoe geleid dat op grond van de verkeersveiligheid besloten is de vlaggen aan de gemeentelijke eigendommen weg te halen.
Vastgesteld kan worden dat vanmorgen al veel vlaggen op de Lekdijk zijn verwijderd (zie foto), maar dat dit gepaard zou zijn gegaan met bedreidingen, vernielingen en hinderlijke aanwezigheid van boeren.
Pro Krimpenerwaard heeft de burgemeester geadviseerd de kosten bij de boeren neer te leggen. Ook vinden wij dat de SGP hierop moet worden aangesproken.
Nogmaals dringt Pro Krimpenerwaard er bij de boeren op aan om over te gaan op kringlooplandbouw/circulaire veehouderij.  Dit betekent een oplossing voor milieu, biodiversiteit, maatschappij en boer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.