SGP raadslid Floor de Jong stapt op

In de raadsvergadering is op verzoek van Pro Krimpenerwaard, Leefbaar Krimpenerwaard en PvdA/GL een actualiteitendebat gehouden over het de vernielen van tientallen knotwilgen in de Krimpenerwaard. Pro Krimpenerwaard vindt het onacceptabel dat een raadslid in strijd met wet en regelgeving 100 monumentale knotwilgen in het unieke karakteristiek veenweidelandschap van de Krimpenerwaard, in nota bene een klimaatcrisis, vernield. Pro Krimpenerwaard heeft 5 moties ingediend met de volgende strekkingen: afkeuring van het optreden van het raadslid; verzoek om zijn raadszetel beschikbaar te stellen; aanpassen van de Bomenverordening; onderzoek naar het terugvorderen van de verstrekte natuursubsidie en onderzoek naar herstel van de schade.

De stemming heeft over de moties niet plaatsgevonden. Het SGP raadslid Floor de Jong stapte tijdens de vergadering op. De burgemeester antwoordde  tijdens de raadsvergadering dat het Openbaar Ministerie de zaak onderzoekt op strafbare feiten en dat de schade daarin wordt meegenomen. De eerste 2 moties hebben we ingetrokken, omdat die door het opstappen van het raadslid overbodig waren. Wij hebben de laatste 3 moties aangehouden. Die kunnen later alsnog in stemming worden gebracht als de uitkomst van het onderzoek daarvoor aanleiding geeft.

Voorafgaande aan het actualiteitendebat had Floor de Jong samen met andere boeren een kinderactie georganiseerd om het belang van de schade voor de boeren door het stikstofbeleid van het rijk onder de aandacht te brengen. Dat was een ludieke actie, waarbij je de vraag kunt stellen of je kinderen hiervoor moet gebruiken. Ook werd een kalfje in een kist meegevoerd. dat vindt Pro Krimpenerwaard minder geslaagd. Dat beestje heeft al geen toekomst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.