Pieter Paans kondigt vertrek aan als burgemeester van Krimpenerwaard

PERSBERICHT

Burgemeester Pieter Paans heeft de commissaris van de Koning en de gemeenteraad van Krimpenerwaard laten weten dat hij per heden zijn ambt neerlegt.

“Met groot genoegen heb ik in de afgelopen maanden het ambt van burgemeester van Krimpenerwaard bekleed. Mijn bestuursstijl van grote toegankelijkheid en nabijheid, met alle goede intenties van dien, heeft echter onlangs geleid tot een intern voorval dat maakt dat ik de benodigde distantie, die wordt gevraagd van een burgemeester, onvoldoende heb gewaarborgd. Dit is ervaren als grensoverschrijdend en dat betreur ik zeer. Daarmee rest voor mij helaas als enige optie om deze prachtige gemeente te verlaten als burgemeester”, aldus Pieter Paans.

“Ik heb in de korte tijd dat ik burgemeester mocht zijn van Krimpenerwaard, kennis mogen maken met heel veel inwoners en bedrijven die op een mooie manier samen leven en werken. Ik dank de gemeente en de inwoners voor het warme welkom dat ik in de afgelopen periode heb mogen ervaren en ga mijzelf in de komende periode beraden op mijn toekomst.”

Reactie Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland: “Ik vind het een pijnlijke zaak. Ik ken Pieter Paans als een integer man. Ik heb begrip voor de afweging die hij heeft gemaakt en respecteer zijn besluit. Ik wil Pieter Paans bedanken voor zijn harde werk en inzet voor de inwoners en het bestuur van Krimpenerwaard. Ik zal op korte termijn een waarnemend burgemeester aanstellen”.

Reactie van de plaatsvervangend voorzitter van de raad Jan Verburg: “We hebben kennis genomen van het besluit van Pieter Paans. We betreuren de ontstane situatie en respecteren het besluit om zijn ambt neer te leggen. In de korte periode dat hij onze burgemeester was, heeft hij zich hard ingezet voor de inwoners van de Krimpenerwaard. We danken hem voor deze inzet en het werk dat hij heeft verricht. Wij richten ons op het doen wat het beste is voor de Krimpenerwaard.”

Reactie Pro Krimpenerwaard

Pro Krimpenerwaard betreurt dit plotselinge vertrek van de burgemeester. In de korte tijd dat Pieter Paans onze burgemeester is geweest hebben wij hem leren kennen als een vriendelijke spontane man. Een ware verademing!  Dit blijkt onder meer ook uit zijn entree in ons gemeentehuis. Meteen na zijn benoeming door de raad stapte hij totaal onverwacht in hoogst eigen persoon de raadszaal in. Alsof hij niet kon wachten om aan zijn nieuwe taak te beginnen.  Wij hebben alleen positieve berichten van inwoners gehoord. Hij is een echt mensenmens. Pro Krimpenerwaard gaat hem zeer missen en wenst hem alle goeds toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.