Ontwikkeling Dika-locatie in Schoonhoven

Ontwikkelingsplannen Dika en op de achtergrond de bouwplannen AZS-locatie.
De 3 bouwblokken op de Dika-locatie, tegen de achtergrond van het beschermd stadsgezicht.

Op 8 april en 25 april hebben bijeenkomsten voor omwonenden plaatsgevonden, op initiatief van Team Nijverij, over de ontwikkeling van het Dika project, Buiten de Veerpoort in Schoonhoven.

Als basis dient het vastgestelde plan binnenstad dat in 2021 is vastgesteld. De omwonenden, Historische Vereniging en de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit worden volgens de Participatiewet volledig betrokken bij de ontwikkelingen van dit plan. Ook raadsleden worden uitgenodigd. Het parkeerterrein P1 wordt omgevormd tot openbaar gebied en parkeerterrein 2 wordt bij de transformatie van dit plan betrokken. De huidige 217 openbare parkeerplaatsen blijven gehandhaafd. Voor de nieuwbouwwoningen worden bovenop de 217 openbare parkeerplaatsen, extra parkeerplaatsen volgens CROW norm gerealiseerd (ongeveer 100).

De 3 bouwblokken krijgen voorlopig de volgende hoogten: blok noord (dichtste bij de dijk) 22 meter, 6 lagen bovendek; blok oost (op huidige P2) 19 meter, 5 lagen boven dek; blok zuid (dichtst bij de N216 en Lek) 16 meter, 4 lagen boven dek.  De vernoemde hoogten zijn gemeten vanaf maaiveld. Het dek ligt op 3,5 meter boven maaiveld. Ter referentie, de schoorsteen die behouden blijft meet 23,5 meter vanaf maaiveld.

Er wordt gesproken over mogelijke maatschappelijke functies in “de plint” (de bouwlaag direct op het dek) van blok noord. De invulling is nog niet voorzien.

Voorlopig tijdschema met betrekking tot de ontwikkeling.
o Mei: wederom een participatiemoment (omwonenden en mogelijk andere genodigden), daarbij presentatie van het werk van de landschapsarchitect
o Juni: overleg met de welstand / commissie ruimtelijke kwaliteit
o Juli: participatieverslag aanbieden aan gemeente, vragen om positief advies gemeenteraad
o Augustus: aanvraag omgevingsvergunning
o September/Oktober : verkrijging vergunning, start verkoop
o November/December: vergunning onherroepelijk, start sloop gevolgd door start van de bouw

Conceptplan ter info bijgevoegd.18001_presentatie omwonenden_20220425

Pro Krimpenerwaard is blij dat de omwonenden vanaf het begin bij de ontwikkeling zijn betrokken. De gepresenteerde bouwblokken passen naar onze mening niet in het beschermd stadsgezicht. Het uitgangspunt voor de projectontwikkelaar is het behalen van winst. Voor Pro Krimpenerwaard is dat niet het uitgangspunt. Dat is een bouwplan dat past binnen het beschermd stadsgezicht. De omwonenden zijn eerst aan zet en daarna de gemeenteraad.

Wat vindt u? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.