Extra energietoeslag van 800 euro bij laag inkomen

Het kabinet maakte in december 2021 bekend dat huishoudens met een laag inkomen € 200,- ontvangen via de gemeente. Half maart 2022 besloot het kabinet dit bedrag te verhogen tot € 800,-. De eenmalige energietoeslag is bedoeld om inwoners met een laag inkomen te helpen de energierekening te betalen.

Energietoeslag aanvragen

Partnerverklaring energietoeslag

Uitkering of minimaregeling

Ontving u op 1 januari 2022 een uitkering van de gemeente? Of ontving u vorig jaar of dit jaar (tot 15 maart 2022) bijzondere bijstand, individuele inkomenstoeslag, de regeling Participatie en Werk of de regeling Maatschappelijke deelname voor ouderen? Dan krijgt u het bedrag van € 800,- vanzelf, u hoeft hier niets voor te doen. We verwachten dat we dit bedrag deze maand nog naar u over kunnen maken.

Geen uitkering of minimaregeling

Ontvangt u geen uitkering of een hierboven genoemde minimaregeling van de gemeente, maar heeft u toch een laag inkomen? Dan is de energietoeslag misschien ook voor u bedoeld.

In de onderstaande tabel ziet u wanneer u recht heeft op de energietoeslag. Is uw inkomen lager dan het bedrag dat bij uw situatie staat aangegeven? Dan kunt de toeslag aanvragen.

Maximaal gezamenlijk netto inkomen per maand, inclusief vakantiegeld

21 jaar tot AOW-leeftijd – alleenstaand € 1.310,05
21 jaar tot AOW-leeftijd – samenwonend/gehuwd € 1.871,50
AOW-leeftijd en ouder – alleenstaand € 1.455,67
AOW-leeftijd en ouder –  samenwonend /gehuwd € 1.971,05

Als u voor 22 maart 2022 geen brief van de gemeente heeft gekregen, kunt u de toeslag zelf aanvragen via de website. Dit is mogelijk sinds 21 maart. Lukt dit niet? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0182. Wij helpen u graag!

U komt alleen in aanmerking voor de toeslag als u (of uw partner) hoofdbewoner bent, een energiecontract heeft en het inkomen niet meer is dan 120 procent van de bijstandsnorm. Heeft u vragen over de energietoeslag? Stuur dan een e-mail naar soza@krimpenerwaard.nl.

Zoek hulp bij geldzorgen

Lukt het u niet meer uw (energie)rekeningen te betalen? Zoek dan hulp voordat uw problemen groter worden. Er zijn verschillende partij­en in de Krimpenerwaard die samen met u willen zoeken naar een oplossing voor uw geldzorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.