Stemadvies van de voorzitter van Pro Krimpenerwaard

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen hebben we 9 procent van de stemmen mogen behalen en dat was goed voor drie zetels.

Daarmee hebben we onze visie over de toekomst van de gemeente Krimpenerwaard kunnen laten horen en konden we het laten blijken wanneer we iets goed vonden gaan en zeker ook wanneer we vonden wanneer zaken (veel) beter kunnen. Vaak waren we daarmee het buitenbeentje van de raad en konden we op weinig applaus rekenen van vooral coalitiepartijen die elkaar innig bleven omarmen. Dualisme? Controlerende taak raadsleden? Het leek af en toe ‘Den Haag’ wel waar kritische en andere geluiden moesten worden ‘gesensibiliseerd’ of mochten uitkijken naar een functie elders.
De partijprogramma’s van andere partijen zoals die nu zijn gepresenteerd en de uitlatingen van leden van deze partijen in de verschillende debatten geven ons nu gelijk: ook andere partijen komen tot de conclusie dat er meer (sociaal) gebouwd dient te worden; dat het milieu een essentieel onderdeel is van het leven van mens en dier op deze planeet; dat de informatievoorziening en de interactie met burgers veel beter moet. Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen.
Het blijven uitdragen van onze visie en het benoemen van misstanden werd WEL gewaardeerd door onze inwoners, waar we het uiteindelijk voor doen. Een aantal van deze inwoners heeft zich de afgelopen jaren aangesloten bij onze partij en strijden inmiddels volop met ons mee om de Krimpenerwaard socialer, groener, diervriendelijker en eerlijker te maken. Zij zijn goed geworteld in onze gemeente en met verstand van zaken. Ze staan op onze kieslijst en op plaatsen die, bij de wil van de kiezer, straks zullen leiden tot hun stem in de gemeenteraad.
In het geval u nog niet besloten heeft op welke partij morgen te stemmen, dan is het een optie om u door bovenstaande te laten overtuigen.
Dank u wel.
De voorzitter, Erik de Laet
Een andere optie is ons partijprogramma te lezen.
Een derde optie is de ‘Stemwijzer’ die de gemeente aanbiedt om u te helpen bij het maken van een keus.
Mocht blijken dat onze partij u niet voldoende aanspreekt: dat begrijpen we. We willen er wel voor iedereen zijn, maar een 100 procent score is in een vrij land en waarin wat te kiezen valt en ook keuzes gemaakt moeten worden, niet mogelijk.
Mocht daaruit blijken dat onze partij een serieuze optie voor u is: gaat u vooral stemmen morgen. Elke stem is er eentje en kan op een relatief klein aantal stemgerechtigden doorslaggevend zijn bij de zetelverdeling; de vorming van de coalitie en het samenstellen van een nieuw bestuur met PRO de belangen van de boeren die aan hun lot worden overgelaten; PRO de woningzoekende jongere; PRO de burger die graag wil meepraten over voorgenomen veranderingen in de directe omgeving; PRO de mensen die moeten zien rond te komen van een klein inkomen; PRO schoolgaande kinderen, PRO…..
Dank u wel!
De voorzitter, Erik de Laet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.