Gemeente Krimpenerwaard regelt noodopvang vluchtelingen Oekraïne

stadhuis Schoonhoven

De situatie in Oekraïne vraagt om snel handelen. Vluchtelingen komen naar ons land, op zoek naar onderdak. Het is een taak van de gemeente om te zorgen voor noodopvang. De gemeente Krimpenerwaard heeft in korte tijd veel verschillende locaties onderzocht. Uiteindelijk blijkt locatie De Meent in Schoonhoven het meest geschikt als noodopvanglocatie.

Burgemeester Pieter Paans: “Ik ben enorm blij dat de gemeente Krimpenerwaard ruimte biedt aan mensen die alles achter zich hebben moeten laten. We voelen ons verbonden en solidair met Oekraïne en haar inwoners. Daarom zetten we ons in om hen zo goed mogelijk in onze gemeente op te vangen. Ik ben dankbaar dat het ons is gelukt op zo’n korte termijn een noodopvang te realiseren.”

De locatie De Meent biedt ruimte aan 100 vluchtelingen. Met deze tijdelijke noodopvang, voorziet de gemeente in een eerste behoefte. Vanwege het tijdelijke karakter, is de gemeente ook op zoek naar langdurige opvangplekken. Dit vereist een goede en zorgvuldige voorbereiding. Gebruikers van De Meent zijn op de hoogte gebracht dat De Meent vanaf maandag 14 maart wordt ingericht als noodopvang. De gemeente gaat samen met de gebruikers op zoek naar een alternatieve locatie voor hun activiteiten.

Pro Krimpenerwaard heeft samen metD66, CDA en CU een motie ingediend om vluchtelingen uit de Oekraïne in de gemeente op te vangen. Fijn dat het college hieraan met grote spoed uitvoering geeft.

M22-008 Aangenomen – D66, CDA, PK, CU, Opvang Oekraïense vluchtelingen in de Gemeente Krimpenerwaard

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.