Haastrecht flink vertegenwoordigd in top Pro Krimpenerwaard

fotograaf Mireille van der Ham

De  politieke partij op lijst 5 in de Krimpenerwaard heet Pro Krimpenerwaard.  Drie van de kandidaten in de top 6 komen uit hetzelfde polderstadje. Het zijn inwoners van Haastrecht: Bert Vriezen op plaats  drie, Tim Oskam op plek vier en Jacob van Schaik als zesde.  Oskam en Van Schaik delen zelfs een straatnaam in hun adres.
Vanuit het IJsselstadje wordt dus flink campagne gevoerd voor een groen, duurzaam, eerlijk en sociaal beleid door middel van transparant bestuur in Haastrecht als onderdeel van de jonge gemeente.

Jacob van Schaik (48) benadrukt dat die speerpunten van Pro Krimpenerwaard niet beperkt worden tot hun eigen woonplaats. “De partij werd bij de herindeling opgericht vanuit Schoonhoven, maar de toekomst van de partij ligt in de gehele gemeente. Dat wij alle drie onze aansluiting heel makkelijk vonden, is het bewijs van de brede blik op alle kernen,” aldus de oud-advocaat. Ook uit de rest van zijn toelichting op de werkwijze van PK blijkt de nadruk op inzet voor alle 55 duizend inwoners. “We hebben heel veel baat bij onze eigen contacten in en kennis van alle kernen. Zelf houd ik kantoor in Stolwijk en bedien als zelfstandig jurist rechtzoekenden van Schoonhoven tot Ouderkerk.  In de jaren 70 en 80 groeide ik op in Lekkerkerk en Krimpen aan de Lek. Ik zeg inderdaad geen Nederlek want dat was slechts een formele term. Krimpenerwaard was altijd al de naam voor de streek als verzameling van polders. Mijn warme gevoel voor dit gebied groeide als kind al zeer sterk doordat ik als zoon van een aannemer mocht meekijken hoe mijn vader waarde toevoegde aan wegen en wijken.  De ontwikkeling van de waard zet ik op mijn beurt als raadslid graag voort in de nabije toekomst tijdens vergaderingen en overleggen. Daarbij blijft de aannemerij mijn voorbeeld, want besluitvormingstrajecten zullen korter en veel daadkrachtiger moeten worden. Dit gebied is onderdeel van de grootste rivierdelta van Europa en wordt gekenmerkt door een grote achterstand in gebiedsontwikkeling t.a.v. boeren, burgers en bedrijven. Die ontwikkelingen zijn hard nodig om de leefbaarheid na decennia van relatieve status quo op een veel moderner peil te brengen met oog voor duurzaamheid en diervriendelijkheid. Aanpakken moeten we op een slimme manier, omdat concrete en noodzakelijke verbeteringen echt nodig zijn.”

Bert Vriezen (51) werkte meer dan 20 jaar als bedrijfseconoom in functie van Manager Concern Control. Ook hij wil als raadslid de kwaliteit van het lokale bestuur versterken. “Ik streef na dat de besluiten op basis van de werkelijke en volledige informatie worden genomen zonder dat feiten sneuvelen vanwege het ‘politiek inkleuren’ van de werkelijkheid.”  De oprichter en eigenaar van horecabedrijf De Steinsetuin wil zijn ervaring in het bedrijfsleven inzetten om bij te dragen aan meer professionaliteit. “We zullen vanwege de begrotingsperikelen echt de efficiëntie van het ambtelijke apparaat moeten verhogen. Daar heb ik veel ervaring mee. Elke burger is toch gebaat bij hogere kwaliteit tegen lagere kosten.”

Dat onderschrijft Tim Oskam (37), ondernemer in de IT branche, geboren en getogen in Haastrecht: “Het is belangrijk om op lokaal niveau efficiënt, effectief en sociaal met elkaar om te gaan. Ik leerde in het dorp al op jonge leeftijd eenvoudigweg oog te hebben voor elkaar en anderen toen wij met HZV de Loete het gehele jaar op vrijwillige basis zwemles gaven aan vele kinderen.  Als oprichter en werkgever in een bedrijf heb ik me ondertussen ontwikkeld en steeds veel affiniteit en gevoel gehouden bij het samenwerken met mensen aan gemeenschappelijke ideeën. Ik draag met die kennis en vaardigheden graag bij om de leefbaarheid in onze prachtige gemeente op peil te krijgen en houden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.