Debat politieke partijen over agrarische standpunten

Petra Klomp tijdens het debat

Op 3 maart hebben lokale politieke partijen met elkaar én met de agrariërs gedebatteerd  over hun agrarische standpunten. De avond is mogelijk gemaakt door een samenwerking van LTO Noord afdeling Krimpenerwaard, AJK Krimpenerwaard, DWLK en Weidehof Krimpenerwaard. De locatie was het Cultureel Centrum ‘De Zwaan’, Kerkweg 2 te Berkenwoude.
De deelnemende politieke partijen waren: CDA, CU, PvdA, Pro Krimpenerwaard, SGP, VGBK en Lokaal op 1, De partijen D66, Leefbaar Krimpenerwaard en VVD waren niet aanwezig. De VVD heeft zelfs niets over de agrarische sector in het verkiezingsprogramma opgenomen. Voor Pro Krimpenerwaard heeft het raadslid Petra Klomp aan het debat deelgenomen.

Het was een levendig debat en Petra had een helder standpunt over het welzijn van dieren en het belang van de boeren. Zij was wel de enige politicus die beargumenteerd aangaf waarom het welzijn van de dieren zo belangrijk is. Denk hierbij aan de diverse stalbranden, virus uitbraken en de problemen bij de boeren. Diverse boeren waren zeer te spreken over de inzet van Pro Krimpenerwaard voor de boeren, ondanks het afwijkende standpunt ten aanzien van de andere partijen die naar de mond van de boeren spraken.

Ook in dit debat legt Petra op rustige toon ons programma uit.  Wij willen de boeren ondersteunen om natuur inclusief te boeren. Wij zijn helder in onze visie. Wij duiken niet weg voor onze verantwoordelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.