Artikel in de Volkskrant over de motie Gazprom van Pro Krimpenerwaard

In de Volkskrant van vandaag staat een mooi artikel over de gemeente Krimpenerwaard. Het geeft o.a. de worsteling van het college aan hoe om te gaan met de motie van Pro Krimpenerwaard om het gascontract met Gazprom te beëindigen en dat afgezet tegen de oorlogsellende in het Oekraïne. Waar is het morele kompas van het college. Wederom wordt duidelijk dat de portefeuillehouder van de VVD, wethouder Ria Boere, de pers niet te woord wil staan. Dit onderstreept de noodzaak om na de gemeenteraadsverkiezingen te kiezen voor een andere bestuurscultuur.

Het college heeft 2 jaar geleden het gascontract met Gazprom afgesloten, omdat dit een betrouwbare partij was en de goedkoopste aanbieder van gas. Dit sluit aan bij het afsluiten van een contract met een bedrijf dat het werk aan de veerstoep in Bergambacht moet uitvoeren. Ook de goedkoopste en nu al de duurste.

U bepaalt op 14,15 en 16 maart  hoe de gemeente wordt bestuurd!

https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/verpakte-onmacht-die-motie-tegen-gazprom-en-de-gemeente-moet-eerst-even-uitrekenen-of-het-financieel-wel-kan~bcfd843b/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.