AZS terrein Schoonhoven wordt eindelijk bebouwd!

AZS-terrein/bouwproject – Schoonhoven

Op 24 september 2019 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan AZS terrein Schoonhoven 2019 en het beeldkwaliteitsplan vastgesteld. Op basis van het bestemmingsplan wordt de bouw mogelijk gemaakt van 15 grondgebonden woningen, een zorgvoorziening Gemiva met 37 onzelfstandige woonruimten en een activiteitencentrum (dagbesteding).

Over de ontwikkeling van het AZS-terrein in Schoonhoven heeft Pro Krimpenerwaard regelmatig gesproken en vragen gesteld. Wij stellen namelijk vast dat het AZS-terrein in Schoonhoven al jaren braak ligt en de plannen voor o.a. woningbouw al jaren op de plank liggen en de gemeente de vereiste vergunningen heeft afgegeven.

Dat de gemeente een woningopgave heeft en zo’n bouwproject niet wordt uitgevoerd. Dat voortdurend in de raad wordt gesproken over versnelde procedures voor afgifte omgevingsvergunningen, maar dat hier andere vertragingsmechanisme werken. Dat er veel kopers zijn ingeschreven zonder perspectief.

In februari 2022 heeft Pro Krimpenerwaard opnieuw vragen hierover gesteld om de bouw op gang te helpen. Hierna worden de raadsvragen en de reactie van het college weergegeven.

Vragen:
1. Wanneer start de bouw op het AZS-terrein in Schoonhoven?
2. Welke mogelijkheden heeft de gemeente om het starten van dit bouwproject te versnellen?
3. Zijn er redenen bekend waarom niet wordt gestart met dit bouwproject?
4. Wanneer verloopt de verstrekte omgevingsvergunning?

Antwoord college:
1. In het eerste kwartaal van dit jaar wordt gestart met de grondwerkzaamheden inclusief sanering en in de zomer zal gestart worden met het heien en de bouw.
2. Er zijn binnen de gemeente geen mogelijkheden. Er wordt om dit moment door de ontwikkelaar nog hard gewerkt aan de laatste oplossingen voor het hemelwater- en rioolafvoer wat een lastig aspect is in dit gebied van Schoonhoven, in samenhang met een aflopend terrein.
3. De ontwikkelaar is langdurig in overleg geweest met het waterschap inzake de dijkverzwaring die in ontwikkeling is. Ontwikkelaar was bereid dit mee te nemen in het project.
Dit vormde een vertragende factor in de ontwikkeling van het AZS terrein waardoor uiteindelijk de watervergunning bij het waterschap is aangevraagd zonder dijkverzwaring. Deze vergunning is eind november pas verleend door het waterschap en was in januari onherroepelijk.
4. Een omgevingsvergunning is onbeperkt geldig. Wel bestaat de mogelijkheid om 26 weken na afgifte de vergunning in te trekken als er nog niet gestart is met de bouw.

Pro Krimpenerwaard is positief gestemd over de uiteindelijke start van dit project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.