Water Natuurlijk!

IMG_0076
De 9 waterschapspartijen. Van links naar rechts: Boudewijn Brull-PvdA, Tjitske Wieringa-CDA, Jaap Schep-Stichting Veilig Vitaal Waterbeheer, Huug Luigies-VVD, Algemene Waterschapspartij, Richard de Mulder-50PLUS, Willen Boer, DWLK&Schieland, Andre van der Wende-SGP-CU en Antoin Deul-Water Natuurlijk

Op 18 maart kiezen we de leden van Provinciale Staten en de Waterschapsbesturen. Maar waar gaan die verkiezingen eigenlijk over en wat valt er precies te kiezen voor de inwoners van de Krimpenerwaard? Op maandagavond 16 maart hebben we kennisgemaakt met 9 partijen/kandidaten voor het Waterschap en 6 partijen/kandidaten voor de Provinciale Staten. De partijen debatteerden in het gemeentehuis van Lekkerkerk over thema’s die relevant zijn voor de inwoners van de Krimpenerwaard, zoals de (water) veiligheid, recreatie en natuur, de bereikbaarheid en de lasten voor de inwoners. Het debat werd ook uitgezonden door RTV  Krimpenerwaard en Vlistam radio. Bij de Waterschapsverkiezingen doet  WATER NATUURLIJK mee. Om te zorgen dat ook de waterschappen – net als de provincies – zo groen mogelijk worden! Water Natuurlijk is een brede netwerkorganisatie (stichting) van sportvisserij-, recreatie- en natuurorganisaties waar Groen Links en D66 zich aan verbonden hebben. Pro Krimpenerwaard staat ook achter deze partij en onderschrijft het programma.

Water Natuurlijk komt op voor het belang van de natuur, de burger en het water zelf. Denk hierbij aan het belang van water in relatie tot natuur, groen, landschap, cultuurhistorie, recreatie, watersport en educatie. Landelijk is Water Natuurlijk in 2008 als grootste partij uit de bus gekomen. Zij behaalde 91 van de 502 zetels (gem. 18,13%). Water Natuurlijk werkt samen met lokale verenigingen aan veilig, gezond en schoon water met aandacht voor natuur, landschap en recreatie. De belangrijkste aandachtspunten zijn: groene veiligheid, herstel van waternatuur, recreatief toegankelijk maken en goede inrichting van het water als ‘huis van de vis’, schoon water in de stad, behoud van cultureel erfgoed & zorg voor het klimaat. De successen van de afgelopen jaren kun je zien op  de website van Water Natuurlijk. Het verkiezingsprogramma van Water Natuurlijk vind je ook daar.  Al met al voldoende reden om naast aandacht voor de Provinciale verkiezingen ook je omgeving te wijzen op de Waterschapsverkiezingen én op WATER NATUURLIJK.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.