De kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen

Bijgesloten de goedgekeurde  kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen.

openbare-kennisgeving-4-2-22

Er zijn een paar opvallende punten te noemen. Er doen 10 partijen mee aan de verkiezingen.Er is een nieuwkomer.

Het is aan de partijen zelf om de kern als woonplaats of de gemeente Krimpenerwaard in te vullen op de lijst, beide mogelijkheden zijn goedgekeurd door de kiesraad.

Lokaal op 1 is de enige partij die heeft gekozen voor de vermelding van de gemeente Krimpenerwaard. Dat is opvallend, omdat hiermee niet aan de wens van inwoners wordt voldaan. Zij willen wel degelijk weten waar iemand in de Krimpenerwaard woont. Op de lijst van Pro Krimpenerwaard kunt u zien dat, evenals vele andere partijen, niet alle kernen zijn vertegenwoordigd. Dat blijft jammer. Pro Krimpenerwaard heeft er voor gekozen om ook hierin duidelijk te zijn. Als u ons volgt, dan weet u dat wij voor iedereen klaar staan.

Een ander punt is D66. Een partij die de vorige raadsperiode prat ging op de vele jongeren die op de lijst stonden,zelfs de jongste lijsttrekker. De jongeren hebben de toekomst schreef wethouder Bening over zijn lijst. Deze zijn vertrokken, omdat zij zich niet in het politieke beleid van de partij konden vinden (denk aan de extra oeververbinding). Het is nu wel een armtierige lijst geworden met als lijsttrekker, wethouder Bening, die de afgelopen raadsperiode niet is opgevallen door stevig bestuurlijk optreden.

Het aantal vrouwen is zwaar ondervertegenwoordigd en de SGP heeft geen vrouwen op de lijst staan. Daar moet die partij nog flink aan werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.