Provincie onderschrijft standpunt Pro Krimpenerwaard over de zorgelijke financiële situatie gemeente!

De provincie voert het financieel toezicht uit op de financiële positie van gemeenten. In de brief van Gedeputeerde Staten van de Provincie Zuid-Holland van 13 december 2021, wordt aangegeven dat de risicokleur voor de begroting 2019 wit was (geen risico) in 2020 en 2021 geel (meer risico) en voor 2022 oranje (veel risico). Het is niet voor niets dat Pro Krimpenerwaard de begrotingen 2021 en 2022 niet heeft goedgekeurd.

De provincie merkt terecht op dat al jaren de meerjarenramingen sluiten met een structureel tekort. Dat de huidige meerjarenbegroting sluit vooralsnog met forse structurele tekorten. De provincie draagt de gemeente op om te komen met duurzaam financieel evenwicht. Precies zoals Pro Krimpenerwaard dat naar voren heeft gebracht tijdens de begrotingsvergadering.

De provincie vraagt de gemeente de provincie op de hoogte te houden van het beheerplan gebouwen die gepland staat voor 2022.

Tot slot adviseert de provincie om, vooruitlopend op de hiervoor genoemde ontwikkelingen en onzekerheden, terughoudend te zijn in het formuleren van nieuw structureel beleid.

Pro Krimpenerwaard verwijst naar het hiervoor geschreven artikel onder de kop “Het college wil miljoenenprojecten er snel doorheen jagen”. Ook hier heeft Pro Krimpenerwaard terecht gepleit om dergelijke miljoenenprojecten uit te stellen tot na de gemeenteraadsverkiezingen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.