GGD opent opnieuw vaccinatielocatie in Bergambacht

GGD opent opnieuw vaccinatielocatie in Bergambacht om versneld boosterprikken te kunnen zetten.

Het kabinet heeft vanwege de opkomst van de omikron-variant van het coronavirus besloten om de boosterprik versneld aan te bieden aan iedereen van 18 jaar en ouder. Vanaf week 52 kunnen inwoners in zalencentrum De Waard, Meidoornstraat 7 in Bergambacht terecht om de boosterprik te halen. De GGD maakt De Waard de komende dagen klaar voor gebruik.

Gemeente is met huidige huurders in gesprek over vervangende locatie

Zalencentrum De Waard wordt in z’n geheel in gebruik genomen als vaccinatielocatie. Dit betekent dat de huidige huurders in deze periode geen gebruik kunnen maken van De Waard. Voor de huidige huurders wordt gezocht naar een tijdelijke vervangende locatie.

Kom niet zonder afspraak naar de vaccinatielocatie

Aanvullende informatie: De boosterprik wordt alleen gegeven op afspraak. Kom daarom niet zonder afspraak naar de vaccinatielocatie. Kijk voor meer informatie of het maken van een afspraak op: www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Een afspraak maken is alleen online mogelijk.

Het corona virus blijft om zich heen slaan. Sinds afgelopen week begint de Omikron variant van het virus aan een opmars. Het ministerie heeft de GGD daarom opdracht gegeven alle inwoners van Nederland voor 15 januari een boosterprik aan te bieden. Op maandag 13 december heeft het college van de GGD het verzoek gekregen zalencentrum De Waard in Bergambacht op zeer korte termijn opnieuw als vaccinatielocatie beschikbaar te stellen.
Zalencentrum de Waard is de meest geschikte locatie om een vaccinatielocatie op zeer korte termijn te kunnen realiseren gezien de ligging en de ervaringen die hier al eerder zijn opgedaan. Het college heeft op 14 december besloten De Waard beschikbaar te stellen. Samen met de beheerder en de huurders van het zalencentrum zullen we oplossingen zoeken voor de problemen die er voor de gebruikers ontstaan. Vanaf 16 december zal de GGD starten met opbouwen. Voor de testlocatie zal in samenwerking met de GGD een andere locatie in de Krimpenerwaard worden gezocht.
Het college heeft als doelstelling eind januari een andere of een kleinere vaccinatielocatie in samenwerking met de GGD te realiseren, zodat de huurders van De Waard niet voor lange tijd hun basislocatie wordt ontzegd. In de tussentijd zal in overleg met de huurders worden gezocht naar vervangende locaties voor hun activiteiten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.