PRO KRIMPENERWAARD STAAT VOOR EERLIJKHEID

Onze kernwaarden zijn: integer bestuur, minder besloten vergaderingen, meer tegenmacht door de gemeenteraad (het belangrijkste orgaan in de gemeente) en voldoende spreektijd voor discussie; een fatsoenlijke communicatie waarbij u als burger centraal staat en waarbij een tegengeluid wordt gewaardeerd in plaats van verzwegen. Pro Krimpenerwaard pleit dan ook voor een nieuwe bestuurscultuur.

Wij vinden het normaal dat besluiten worden genomen op grond van het gelijkheids- en rechtzekerheidsbeginsel. Het lijkt er nu op dat willekeur leidend is. Het college weigert ons bijvoorbeeld inzicht te verschaffen over de bouwvergunningen voor een extra woning in het buitengebied die in de afgelopen raadsperiode zijn afgegeven. Zo kan een raadslid zijn controlerende taak toch niet uitvoeren?

De meerjarenbegroting is ook een afspiegeling van oude bestuurscultuur. Volgens het college is deze in afgelopen jaren steeds sluitend geweest. Volgens onze onderbouwing klopt dit niet. Met een miljoenengreep uit de algemene reserve wordt binnen de begroting gegoocheld en tekorten weggemoffeld. Wil het college er vóór de komende gemeenteraadsverkiezingen niet voor uitkomen dat er flink moet worden bezuinigd?

In maart 2022 is uw keuze cruciaal. Kiest u ook voor een andere bestuurscultuur? Wilt u ook een passende woning voor uzelf en voor anderen? Wilt u ook dat de klimaatdoelen gehaald worden? Wilt u ook dat het dierenwelzijn wordt gerespecteerd? Wilt u ook dat armoede wordt aangepakt en dat we allemaal gelijke kansen krijgen?  Wilt u ook een wijkgebouw/dorpshuis in iedere kern? Hoe denkt u over meer wijkagenten in de gemeente?

PRAAT MET ONS MEE! Reageren: info@prokrimpenerwaard.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.