Pieter Paans wordt voorgedragen als de nieuwe burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard

In de openbare raadsvergadering van 27 oktober 2021 is meegedeeld dat in de besloten raadsvergadering, na een geheime stemming, is besloten om Pieter Paans voor te dragen als burgemeester van de gemeente Krimpenerwaard. Vervolgens wordt deze voordracht via de Commissaris van de Koning, de heer Smit, voor kroonbenoeming naar de minister van Binnenlandse Zaken gestuurd.

De toekomstige burgemeester Pieter Paans

Deze vacature is ontstaan nadat de heer Roel Cazemier, die sinds 2016 het ambt bekleedt, zijn afscheid heeft aangekondigd. Hij stopt in januari 2022.

De heer Paans is vanaf 2018, namens het CDA, wethouder in de gemeente Papendrecht. Hij heeft de portefeuille: Financiën, Economie, Sport, Jeugd en Drechtsteden.

De vier jaar hiervoor was hij wethouder in Cromstrijen en daarvoor 8 jaar raadslid/fractievoorzitter in Cromstrijen.

Hij woont nu in Numansdorp/Hoeksche Waard en zal zich snel in de gemeente Krimpenerwaard vestigen.

Hij komt over als een zeer betrokken, stevige en enthousiast persoon. Volgens Pro Krimpenerwaard is hij de burgemeester die de gemeente wenst. Hij zal straks met de wethouders en raad de nieuwe uitdagingen, waar de gemeente voor staat, aangaan. Hij is volgens Pro Krimpenerwaard zeker in staat om de gemeente goed naar buiten toe te presenteren. Een burgemeester waar je makkelijk contact mee maakt. Onze inwoners mogen blij zijn dat deze kandidaat heeft gekozen voor de Krimpenerwaard. Uw inbreng in het opgestelde profiel is daarbij een van de uitgangspunten geweest. Daarvoor dank.

Tot onze verrassing was hij in de gemeente aanwezig in de hoop te worden voorgedragen. Dat zegt wel iets van deze persoon. Hij heeft zich in de openbare raadsvergadering samen met zijn vrouw gepresenteerd aan de raad,college en pers. Een bijzonder moment.

Pro Krimpenerwaard heet hem van harte welkom en wij zullen samen met hem op een constructieve wijze de problemen in de gemeente aanpakken. Denk hierbij aan: een andere bestuurscultuur, de klimaatdoelen, bodemdaling, krapte op de woningmarkt, natuur/agrariërs, armoede bestrijden, iedereen doet mee, dierenwelzijn; verkeersveiligheid en behoud van het prachtige buitengebied.

Tot slot nog een kritische kanttekening over de procedure. Pro Krimpenerwaard vindt dat de rol van de raad in de benoemingsprocedure sterker moet worden en de rol van de Provincie daarop moet worden aangepast. Hierover mag best weleens een discussie plaatsvinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.