Onderzoek overlast vuurwerk

Pro Krimpenerwaard heeft raadvragen gesteld over overlastgevend vuurwerk de afgelopen weken.

Hierna volgen de vragen en daarbij het antwoord van het college. Pro Krimpenerwaard roept u op om steeds melding bij de politie/college te doen over het illegaal afsteken van illegaal vuurwerk. Wij kunnen allemaal een bijdrage leveren om deze ellende te stoppen.

Vragen/antwoord:
1. Is deze overlast bij uw college bekend? De overlast is bij ons bekend

2. Zijn er klachten binnengekomen en zo ja, hoeveel? Via het meldingssysteem zijn er in de maand oktober (t/m 18 oktober) 6 meldingen binnengekomen van vuurwerkoverlast. Voornamelijk in Schoonhoven.

3. Welke acties hebben de burgemeester en de politie/Boa ondernomen om het afsteken van vuurwerk te stoppen? N.a.v. meldingen worden de overlastlocaties regelmatig bezocht, zowel op de dag als in de avonduren. Daarnaast wordt er pro actief gesurveilleerd en gecontroleerd op het afsteken van vuurwerk.

4. Wat is de uitkomst van die handhaving? Controles zijn momentopnames en de overtreders blijven niet op 1 plaats. Dit maakt het lastig om overtreders op heterdaad te betrappen. Handhaving heeft daarom nog geen resultaat opgeleverd.

5. Zijn er vanuit de andere kernen ook klachten ontvangen? Er is naast de meldingen uit Schoonhoven nog 1 melding gedaan vanuit Stolwijk.

6. Wat gaat de burgemeester doen om dit aan te pakken? De grote knallen die overlast veroorzaken zijn voornamelijk illegaal vuurwerk. Het is een politietaak om deze daders op te pakken. De burgemeester voert het gesprek met de politie om de handhaving zo effectief mogelijk te maken. Daarnaast worden er samen met politie en de vuurwerkbranche afspraken gemaakt om het gebruik van illegaal vuurwerk te ontmoedigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.