Verkeersveiligheid op fietspaden

Foto van fietspad Provincialeweg
scholieren die onderuitgaan Opweg Schoonhoven op 14 oktober 2021

De verkeersveiligheid op de fietspaden geeft Pro Krimpenerwaard grote zorg. Veel te grote voertuigen, veelal landbouwwerktuigen/tractoren, rijden over de fietspaden en zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Ook rijden deze wagens de bermen kapot waardoor weer andere verkeersonveiligheid ontstaat. Dit is regelmatig waar te nemen  bij o.a. slecht weer. Idem op de Opweg waar op 14 oktober een aantal scholieren onderuit is gegaan door gladheid (fietsend vanaf Vlist en dan over bruggetje onderuit). Een oplossing zou zijn om dit soort verkeer over de Provincialeweg te laten rijden. Twee foto’s bijgevoegd van de geschetste gevaarlijke situaties.

Dit alles vindt plaats binnen de grenzen van de gemeente Krimpenerwaard. Dus naar de opvatting van Pro Krimpenerwaard is ook de gemeente hiervoor verantwoordelijk en niet alleen de provincie en/of Hoogheemraadschap.

In de raadsvergadering werden dergelijke problemen door de portefeuillehouder van D66 weggewimpeld. Na lang aandringen was hij nog net bereid om dergelijke klachten van inwoners door te sturen naar het Hoogheemraadschap.

Naar onze waarneming zal het niet lang duren of er vallen meer slachtoffers. Dit moet worden voorkomen. Pro Krimpenerwaard roept de gemeente op om deze zaak serieus aan te pakken en hebben de volgende vragen gesteld.

Vragen:

  1. Heeft uw college hierover al met andere partijen afspraken gemaakt?
  2. Zo ja, welke?
  3. Zo nee, zijn deze raadsvragen voor uw college aanleiding om serieus hierover in overleg te gaan met andere betrokken partijen?
  4. Zo nee, waarom niet?
  5. Kan de gemeente nog andere passende maatregelen nemen?
  6. Is het geen tijd om deze zware grote voertuigen van de fietspaden te weren?

2 reacties op “Verkeersveiligheid op fietspaden

  1. Heel goed dat daar aandacht voor is. Inderdaad veel te grote tractoren die de bermen verrot rijden. Moet je eens op het fietspad rijden langs de provinciale weg. Dat is geen verantwoord milieubeheer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.