Vuurwerkvrije gemeente Krimpenerwaard 2023/2024

Het collegevoorstel om de uitvoering van de motie voor een vuurwerkvrije gemeente Krimpenerwaard, M19-84, met een of meerdere jaren uit te stellen wijst Pro Krimpenerwaard af. De burgemeester, portefeuillehouder, weet dat deze motie op 12 november 2019 is ingediend en aangenomen. In de motie wordt gepleit voor een vuurwerkvrije gemeente uiterlijk tijdens de jaarwisseling 2022/2023. Pas nu komt de burgemeester in beweging. Hij toon slappe knieën. Zijn argumenten zijn niet steekhoudend. Pro Krimpenerwaard staat voor minder slachtoffers, minder lawaai, minder milieuschade (luchtkwaliteit/waterkwaliteit etc.), minder schade aan openbare eigendommen, diervriendelijkheid en het tegengaan van de bedreiging van hulpdiensten. De handhaving is niet het knelpunt. Ook nu moeten vuurwerkvrije zones in de gemeente worden gehandhaafd. Alle betrokkenen hebben hier al jaren rekening mee kunnen houden. Toekomstige schadeclaims kunnen alleen worden vergoed als de gemeente in gebreke is gebleven betreffende fatsoenlijk bestuur. Het lijkt af en toe wel oorlogsgebied rond de jaarwisseling. Dat moet stoppen! De motie leek aanvankelijk voldoende steun te krijgen van de raad. De burgemeester deed een uiterste poging om het besluit af te wenden. Hij stelde voor om de motie pas 2 jaar later te laten ingaan. Dus voor de jaarwisseling van 2024/25. Daarmee werd met 16 stemmen voor en 13 tegen op het gewijzigd collegevoorstel besloten. Helaas, het is niet anders. Onze argumenten waren voor de meerderheid van de raad en het colege niet doorslaggevend. Dat betekent dat het tijdens de jaarwisselingen nog 3 jaar oorlogsgebied in de gemeente zal zijn.

1 reactie op “Vuurwerkvrije gemeente Krimpenerwaard 2023/2024

  1. Uitstel is in de politiek meer regel dan uitzondering. Reden waardoor er zo weinig tot stand komt. Zijn bang kiezers te verliezen. Laf beleid en ik gericht. Je wordt doodgegooid met kreten als duurzaamheid, stikstofuitstoot, schoon milieu enz. Maar de politiek is lam en blind en slechts op zichzelf gericht. Veel zaken verpauperen.
    Mijn vrouw gaat eens per week met een kleinzoon op pad om de rotzooi die een ander op straat gooit (blikjes,mondkapjes,chipzakken, plastic afval, papieresten enz.) op te ruimen. Een schande dat dit kan.
    Succes met jullie strijd voor het vuurwerkverbod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.