Afsluiten Veerpoort – Schoonhoven

In de raadsvergadering van 28 september 2021 staat het afsluiten van de Veerpoort in Schoonhoven voor het gemotoriseerde verkeer op de agenda. Na zeker 30 jaar van discussie kan de raad eindelijk opnieuw een besluit nemen.

Pro Krimpenerwaard  heeft al jaren een helder verhaal gehouden voor afsluiting van de Veerpoort in het belang van de veiligheid van het langzame verkeer (schooljeugd); het bevorderen van de transformatie van het winkelcentrum; vergroten van de winkelomzet o.a. door toerisme; sluipverkeer tegen gaan door de te smalle straatjes met overlast voor bewoners. Er is geen enkel steekhoudend argument te bedenken om deze Veerpoort voor het gemotoriseerd verkeer open te houden. Vele historische stadjes zijn ons voorgegaan met achteraf meer omzet voor winkeliers.

Hier is met name één winkelier/ondernemer tegen. Met een handige enquête, waaraan is toegevoegd het verwijderen van de parkeerplaatsen op de Stenen Brug, heeft hij wat medestanders kunnen losweken. Echter, het opheffen van parkeerplaatsen op de Stenen Brug is niet aan de orde. Een onjuiste voorstelling van zaken.

Wij moeten het moedige collegebesluit steunen en nu doorpakken. Niet het partijbelang de doorslag laten zijn. Het algemeen belang is hier aan de orde. Raadsleden moeten volgens de Gemeentewet zonder last en ruggespraak besluiten nemen.

Goed dat bewoners opstaan, zoals de Veerstraat, om de sluiting te ondersteunen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.