Mogelijke bezuinigingen per 2022

Pro Krimpenerwaard heeft de komende financiële problemen van de gemeente al jaren zien aankomen. Wij hebben er bij het college op aangedrongen een overzicht te maken van alle mogelijke bezuinigingsmaatregelen die eventueel doorgevoerd kunnen worden.

Enkele maanden geleden hebben wij dit stuk, en wel vertrouwelijk, ontvangen. Wij hebben gevraagd dit overzicht openbaar te maken. Het college voelt daar niet voor, omdat dit stuk nog niet door hen is besproken en vastgesteld.

Dit is maar ten dele waar. Deze stukken zijn wel degelijk met raadsleden besproken in een besloten bijeenkomst. Pro Krimpenerwaard heeft wegens het geheime karakter geweigerd hieraan deel te nemen. Dit is namelijk in strijd is met het uitgangspunt van openbaarheid van bestuur.

Intussen heeft het college de raadsleden verzocht de informatie niet te delen met de burgers van de Krimpenerwaard.

Pro Krimpenerwaard vindt dat het bestuur in principe altijd openbaar moet zijn. Alleen in uitzonderlijke gevallen, als het bijvoorbeeld gaat over personen of over aanbesteden van werken, is dat niet mogelijk.

Hiervan is nu geen sprake. Dit gaat over mogelijke besparingen die alle inwoners aangaan. Daarom geven wij u het niet openbare conceptoverzicht van bezuinigingsmogelijkheden, opgesteld door het college. Feitelijk bestaat een groot gedeelte uit voorstellen voor eventuele lastenverhoging. De voorstellen die Pro Krimpenerwaard steunt zijn geel gearceerd. Deze gaan over het efficiënter en effectiever besturen van de gemeente. Wij denken dat op dit gebied nog veel meer besparingen te realiseren zijn, zoals het stoppen van dure jarenlange rechtszaken tegen onze burgers. Uw belastinggeld is daar toch niet voor bedoeld.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.