College voor afsluiten Veerpoort in Schoonhoven voor gemotoriseerd verkeer

Zoals iedereen weet zet Pro Krimpenerwaard zich al meer dan 25 jaar in om de Veerpoort in Schoonhoven af te sluiten voor het gemotoriseerde verkeer. Dat is van belang voor de verkeersveiligheid (ook voor scholieren)  en voor het serieus updaten van het winkelcentrum. Dat zal het toerisme en de sfeer in het centrum zeker ten goede komen. Dat er nog enkele conservatieve winkeliers zijn die hiervoor blind zijn is spijtig, maar laten we met z’n allen doorzetten. Vele winkelcentra zijn ons voorgegaan en geen enkele winkelier wil daar terug naar de oude verkeerssituatie.Een echte ondernemer zal dit onderschrijven.

Het college heeft, na een gedegen onderzoek, op 20 juli 2021 besloten om de raad voor te stellen om in te stemmen met het afsluiten van de Veerpoort in Schoonhoven voor het gemotoriseerde verkeer. De noodzakelijke werkzaamheden hiervoor worden meegenomen in de uitwerking van het aangepaste ontwerp Buiten de Veerpoort fase 2.

Pro Krimpenerwaard is positief gestemd dat de raad, na jaren van discussie, dit besluit neemt.

Tot onze verbazing heeft de VGBK via Het Kontakt laten weten hiertegen te zijn. Deze partij wil de Veerpoort blijkbaar openhouden. Ook deze partij kan weten dat 95% van het gemotoriseerd verkeer zogenaamd sluipverkeer is en dat deze mensen de winkels rechts laat liggen. Bovendien is het opmerkelijk dat de voormalige fractievoorzitter van de VGBK, de heer Schoof, tijdens een vergadering, het initiatief naar zich toetrok door zijn verbazing uit te spreken over het feit dat de Veerpoort nog steeds niet was afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer.

De fractievoorzitter van Pro Krimpenerwaard heeft toen met hem de afspraak gemaakt om samen met een raadsvoorstel te komen om de afsluiting te regelen. U begrijpt het al, daarna niets meer vernomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.