Overeenkomst nieuwbouw Schoonhovens College en Meent getekend

Op woensdag 7 juli tekende wethouder Ria Boere, namens de gemeente Krimpenerwaard, de samenwerkingsovereenkomst met het Schoonhovens College (SC) voor de nieuwbouw van de Vlisterweg-locatie. Ook krijgt sporthal de Meent vervangende nieuwbouw. Namens de school zette bestuurder Judith Steenvoorden haar handtekening.

Op 1 juni stemde de gemeenteraad in met de nieuwbouw van de school en sporthal. De gemeente is opdrachtgever, ook namens de school.

De huidige gebouwen zijn oud en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Niet voor onderwijs, niet voor sport en ook niet qua duurzaamheid.

De school wordt gebouwd op ongeveer de plek van de huidige sporthal en het gebied er om heen. De architect is momenteel druk bezig met het maken van een ontwerp voor de school en sporthal.

Op www.krimpenerwaard.nl/ nieuwbouw-schoonhovens- college staat alle verdere informatie.

Om het bouwproces en het latere beheer goed met elkaar af te kunnen stemmen is het van belang om afspraken te maken over de samenwerking. Deze staan in de samenwerkingsovereenkomst die getekend is door beide besturen.

“Gemeente en schoolbestuur werken aan een prachtige nieuwe school in Schoonhoven. Alleen samen gaat dat lukken. Ik ben dan ook blij dat we deze stap vandaag hebben gezet”, stelt Wethouder Boere.

Ook bestuurder Judith Steenvoorden is blij met deze aftrap: “Samen met de gemeente en met ons team, bouwen we aan de toekomst van onze leerlingen in een prachtig nieuw gebouw. Op naar de toekomst! Het Schoonhovens College levert een goed fundament.”

Pro Krimpenerwaard heeft de nieuwbouw van harte ondersteund. Dit is een goede investering zowel in de vakschool als in de sporthal. In overleg met de omwonenden moet dit project goed ingepast worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.