Pro Krimpenerwaard trekt de woningbouw uit het slop!

Pro Krimpenerwaard trekt de woningbouw uit het slop!

Pro Krimpenerwaard heeft een groen, sociaal en diervriendelijk programma. Wij staan voor u klaar en doen wat is beloofd. Iedereen kan een beroep op ons doen.

Wij schenken al jaren aandacht aan “macht/tegenmacht”, transparant bestuur en fatsoenlijke communicatie. Dat is nodig gebleken. Wij willen geen tweespalt in de gemeente. Iedereen doet gelijkwaardig mee.

Volgens wethouder Boere (VVD) schijnt financieel de zon weer, maar de gemeentefinanciën staan er beroerd voor en de ongedekte lasten kunnen met 10 miljoen oplopen. Zo huurt de gemeente voor 20% duur personeel in i.p.v. te bezuinigen op de organisatie. Dit is onacceptabel. Ook wordt voor 80 miljoen aan leningen aangetrokken. Het concept bezuinigingspakket ligt nu in haar lade, naast het burgerinitiatief “Panorama Krimpenerwaard”. Dit waarschijnlijk met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Veel starters komen door een tekort aan betaalbare woningen en de oververhitte woningmarkt niet in aanmerking voor een woning. Tiny Houses bieden ook geen soelaas, omdat wethouder de Wit (VGBK) tegen de bouw van deze miniwoningen is. In 2021 zijn er slechts 11 woningen bijgekomen en het aantal beschikbare sociale huurwoningen met 148 afgenomen. Pro Krimpenerwaard wil dit aanpakken.

Tot nu toe zijn commerciële partijen actief op het gebied van de middenhuur- en koopwoningen. De woningcorporaties zijn verantwoordelijk voor de bouw van sociale huurwoningen. De gemeente moet het initiatief nemen om huurwoningen te bouwen in het midden segment en premiekoopwoningen door het oprichten van een woonfonds, waarin de gemeente zelf deelneemt als participant. Hiervoor kan een deel van de vrijgekomen Enecogelden worden aangewend. Uiteraard moet hieraan een gedegen plan gekoppeld worden. Dit lijkt ons een verantwoorde investering (geld geeft nu amper rendement) en onze inwoners zijn gebaat bij betaalbare woningen. Wij nemen onze verantwoordelijkheid, nu de andere partijen nog.

Reageren: info@prokrimpenerwaard.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.