Harmonisatie voetbalaccommodaties

In de commissievergadering op 22 juni is o.a. gesproken over de harmonisatie voetbalaccommodaties met als doel om alle verenigingen gelijk te behandelen.

Pro Krimpenerwaard vindt het een goede zaak dat wordt geharmoniseerd. Zo wordt het gemeenschapsgeld op een eerlijke manier over de clubs verdeeld. Tot op heden kreeg de ene club een grotere bijdrage dan een andere. Dit overleg heeft jaren geduurd en eindelijk is het zover. 8 van de 10 verenigingen zijn akkoord gegaan. Dit zijn met name de clubs die nu meer subsidie gaan ontvangen. Ook is bij sommige verenigingen op grond van het verleden een hogere bijdrage verleend als kleedkamervergoeding. Dan blijft de voetbalvereniging FC Perkouw en vv Schoonhoven over die terecht bezwaar maken.

Perkouw wil een passende vergoeding voor het trap-/trainingveldje naast het enige voetbalveld. Kosten € 1.200,– per jaar. Dit is voor Berkenwoude enorm belangrijk en past ook in het kernenbeleid. De wethouder van de VGBK blijft zich hiertegen verzetten op oneigenlijke gronden. Je hoeft hiermee niet eens te zijn, maar hou wel een eerlijk verhaal. Deze vereniging heeft als enige slechts een voetbalveld en dan is dit trapveldje wel erg belangrijk. Pro Krimpenerwaard zal wederom in de komende raadsvergadering een amendement indienen voor bekostiging van dit trapveldje.

De voetbalvereniging Schoonhoven heeft op grond van de bijdrage veldverlichting/overname lening; groenonderhoud; beleid overdracht kleedkamers; gebruik velden door onderwijs; looptijd overeenkomst een andere visie en zal zeker € 18.000,– per jaar tekortkomen. Dat betekent een contributieverhoging van 25%.

Pro Krimpenerwaard heeft partijen opgeroepen nogmaals met elkaar in gesprek te gaan. Over het groenonderhoud lijken de partijen eruit te komen.

Om deze harmonisatie voor elkaar te krijgen legt de gemeente er een bedrag van van ruim 4 ton bij, maar dat dekt de lading niet! Het gaat hier om de onrechtvaardigheid in de regeling. Dat is de discussie.

Pro Krimpenerwaard vindt het prima dat de kleedkamers  als eigendom naar de verenigingen gaan. Ook juichen wij het toe dat een onderzoek wordt gestart naar ledverlichting ter vervanging van de traditionals verlichting. Duurzaam en fors kostenbesparend.

Wat ons ook opvalt is het krampachtig optreden van de VGBK wethouder om  op grond van volledige gelijkheid te harmoniseren. Maar die gelijkheid zat er al niet in en dat bleek na enig doorvragen. Op meer punten was de wethouder niet eerlijk. Opvallend was het optreden van de VGBK die blijkbaar wat heeft tegen de voetbalvereniging Schoonhoven. Die partij vond de kaders belangrijker dan de kinderen waarvoor we , samen met de vrijwilligers, het allemaal doen. De breedtesport moet ook in de toekomst voor iedereen toegankelijk blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.