Wethouder Sleeuwenhoek vertrekt naar Limburg en wil wethouder blijven

Wethouder WMO Lavinja Sleeuwenhoek

Op de agenda voor de raadsvergadering van woensdagavond staat het voorstel van het college om aan wethouder Sleeuwenhoek op grond van artikel 36 van de Gemeentewet ontheffing te verlenen voor het woonplaatsvereiste. Volgens de Gemeentewet moet een wethouder in de gemeente wonen waarin zij wethouder is. Het is belangrijk dat een wethouder voeding heeft met de gemeente Krimpenerwaard.

Zij verhuist de komende maand naar Noord-Limburg. Zij wil toch nog wethouder blijven tot na de gemeenteraadsverkiezingen en tot het moment dat er dan een nieuw college is gevormd. Haar vertrek is de raad in september 2020 schriftelijk meegedeeld. Ondanks het dringende verzoek van pro Krimpenerwaard aan burgemeester Cazemier om zo spoedig mogelijk dit onderwerp op de agenda te plaatsen heeft hij er bewust voor gekozen dat zo laat mogelijk te doen en de raad voor een voldongen feit te plaatsen.

Wij kunnen met deze informatie niet begrijpen dat het college de toenmalige wethouder Hofman van Lokaal op 1 in januari 2021 niet meer heeft gesteund in haar functie en  begeleid heeft om een deel van de portefeuille van wethouder Sleeuwenhoek over te nemen. Pro Krimpenerwaard stelt vast dat er nu een wethouder met wachtgeld thuis zit en vraag het college een beroep te doen op wethouder Hofman om terug te keren en gedurende hooguit een jaar een deel van deze functie op zich te nemen. Ook de opgeknapte wethouder Bening van D66 zou een deel van die functie over kunnen nemen.  Dat het nu kort dag is om tot een passende oplossing te komen is het college verwijtbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.