Overeenkomst Brandweerkazerne Stolwijk getekend

ontwerptekening van de nieuwe kazerne

Maandag 3 mei 2021 ondertekenden burgemeester Roel Cazemier, namens Krimpenerwaard, en regionaal commandant Hans Zuidijk, namens de Veiligheidsregio Hollands Midden, de  overeenkomst voor de bouw van een nieuwe brandweerkazerne aan de Bovenkerkseweg in Stolwijk.

Met deze mooie mijlpaal komt de realisatie van de nieuwe brandweerkazerne weer een stap dichterbij. Op dinsdag 1 juni 2021 neemt de gemeenteraad een besluit  over het bestemmingsplan Hoflaan Stolwijk. Op deze locatie staat ook de bouw van de nieuwe brandweerkazerne gepland.

Hiermee kan, bij instemming van de gemeenteraad met het bestemmingsplan en het uitblijven van beroep, begin 2022 gestart worden met de bouw van de brandweerkazerne.

Pro Krimpenerwaard heeft in 2016 zich uitgesproken om de brandweerkazerne te verplaatsen naar de locatie De Poort in Stolwijk en op de huidige locatie betaalbare woningen te bouwen. Bovendien zou er een uitrit aan de Provincialeweg komen om de bewoners aan de Goudseweg te ontzien.  Het college van de voormalige gemeente Vlist had die grond al aangekocht voor het realiseren van een  brandweerkazerne en heeft de gemeenteraad daarvan in kennis gesteld. Dat is met dit besluit een desinvestering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.