Informatie online bijeenkomst over de RES Midden-Holland

 

 

 

 

Terugblik Online Participatie Evenement
De afgelopen maanden heeft RES Midden-Holland in samenspraak met bewoners, ondernemers en bestuurders uit de regio Midden-Holland gesproken over mogelijke locaties voor de opwek van wind- en zonne-energie.

U heeft hier ook aan bijgedragen als deelnemer aan het Online Participatie Evenement op donderdag 11 februari 2021. Graag delen wij met u de opname van deze avond en de antwoorden op de vragen die tijdens deze avond zijn gesteld op het destijds beschikbare WhatsApp nummer.

U kunt hier het Online Participatie Evenement terugkijken.

 

Regionale Energie Strategie 1.0 Midden-Holland gepubliceerd
In samenspraak met bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties heeft de regio Midden-Holland in de eerste versie van de Regionale Energie Strategie (RES) zoekgebieden aangewezen die geschikt zijn voor het grootschalig opwekken van duurzame energie uit zon en wind.

De voorkeur gaat uit naar zonnepanelen op grote daken en langs infrastructuur. Mocht dit niet genoeg elektriciteit opleveren, dan worden de opties voor windmolens langs infrastructuur bekeken. Volksvertegenwoordigers van gemeenten, waterschappen en de provincie besluiten voor 1 juli of ze hiermee akkoord zijn.

Met de RES 1.0 is het onderzoek naar zoekgebieden voor zonnepanelen en windmolens afgerond.

Vervolgens wordt het plan aangeboden aan en beoordeeld door het Nationaal Programma RES, waar ook 29 andere RES-regio’s in Nederland hun strategie indienen. In de periode daarna worden de plannen concreet gemaakt en start de voorbereiding van de uitvoering. Daarbij wordt ook gekeken naar nieuwe ontwikkelingen en technieken die iets voor de regio kunnen betekenen, zoals; biogas, waterkracht , waterstof en kernenergie en mogelijkheden voor energie opslag.

Bekijk hier de Regionale Energie Strategie 1.0 Midden-Holland

U kunt ook de publiekssamenvatting lezen.

Hoe gaat de RES verder?
Het onderzoek naar de zoekgebieden voor zonnepanelen en de reserve-zoekgebieden voor windmolens is afgerond.

De zoekgebieden uit RES 1.0 worden tot aan 2030 samen met de betrokken partijen en inwoners van de regio verder uitgewerkt in concrete energieprojecten. Over twee jaar (in 2023) bekijken we de voortgang van die plannen en kijken we naar nieuwe ontwikkelingen en technieken. Dan bekijken we bijvoorbeeld wat biogas, waterkracht, opslag van energie, waterstof en kernenergie voor de regio kunnen betekenen.

Wij houden u door middel van deze nieuwsbrief op de hoogte van de verdere ontwikkelingen rondom de RES. Mocht u vragen hebben dan kunt u die stellen via:RES@regiomiddenholland.nl

Informatie en uitkomsten van het participatietraject RES 1.0 kunt u terugvinden op de website.

Vragen
Heeft u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen dan kunt u een email sturen naar res@regiomiddenholland.nl

Met vriendelijke groet,
Projectteam RES Midden-Holland

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.