Gegokt en verloren!

Wethouder Ria Boere (VVD)

De nieuwe oeververbinding komt, zoals Pro Krimpenerwaard in de diverse debatten al had aangekondigd, tussen Kralingen en Feijenoord in Rotterdam. De gemeente Rotterdam, provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat hebben een pakket van maatregelen opgesteld. Met die keuze wordt het meest bijgedragen aan het verbeteren van de bereikbaarheid, de regionale verstedelijkingsopgave, de stedelijke leefkwaliteit en zorgen voor kansen voor mensen voor de regio Rotterdam. Ook worden de knelpunten op de Algeracorridor aangepakt. Deze plannen worden nu verder uitgewerkt.

Vanaf het begin  was duidelijk dat de keuze om uiteenlopende redenen nooit op de oeververbinding Krimpen a/d Lek/ Ridderkerk zou vallen. De knelpunten voor de regio Rotterdam worden  niet opgelost door maatregelen die leiden tot grote knelpunten in de mooie Krimpenerwaard. Pro Krimpenerwaard heeft in dit dossier vanaf het begin fel van leer getrokken. Wethouder Boere (VVD) heeft geen gedegen onderzoek gedaan naar de gevolgen van deze oeververbinding. In reactie op onze vragen gaf zij steeds aan dat zo’n onderzoek inderdaad ontbrak, maar dat was niet erg. Eerst een besluit nemen en dan een onderzoek naar de uitvoering. Ook zijn onze inwoners op geen enkele manier bij deze besluitvorming betrokken. Vele artikelen van verontruste inwoners/verenigingen heeft u kunnen lezen.

De VVD wethouder met de coalitiepartijen en Lokaal op 1 hebben door hun onbezonnen gedrag een forse schadepost voor de inwoners achtergelaten. Inmiddels is ruim € 250.000 aan onderzoekskosten uitgetrokken. Naast de 3000 te bouwen woningen moeten er nog een 3000 extra (aanvankelijk 10.000 woningen) gebouwd worden zonder enige onderbouwing. Een nieuwe woonvisie ontbreekt. Voor deze bestuurders werden de gekste toezeggingen gedaan om die oeververbinding binnen te halen. Enig verantwoordelijkheidsgevoel voor inwoners en natuurgebied was zoek. Wij hebben maanden naar flauwekulargumenten moeten luisteren en we hebben gezien dat bestuurders los kwamen van hun verantwoordelijkheid. Het vertrouwen van vele inwoners is weg. We moeten ook de bestuurscrisis niet vergeten door het uittreden van een raadslid uit de VGBK en daardoor het verlies van de coalitiemeerderheid. Ook die kosten lopen behoorlijk op. En dan Lokaal op 1. Die wilde de coalitie wel helpen. Zij wilde daarvoor een wethouderszetel (€ 100.000 per jaar) en hun enige verkiezingsbelofte om baliefuncties per kern te realiseren werd ingetrokken.

Pro Krimpenerwaard is blij dat het prachtige gebied de Krimpenerwaard niet wordt aangetast door een extra oeververbinding. De extra woningen komen er naar onze mening niet zonder een fatsoenlijke onderbouwing door een woonvisie, waarbij iedereen wordt betrokken. Wethouder Boere van de VVD, die aanvankelijk de polonaise aanvoerde, moet het veld ruimen. Zij heeft de inwoners van de gemeente financieel, moreel en hun kwetsbare woonomgeving geofferd aan haar eigen grootheidswaan. Draagvlak is verdwenen en wij hebben geen behoefte aan luchtfietserij, maar betrouwbare bestuurders die de inwoners niet in de kou laten staan.

In het ontvangen persbericht via de gemeente wordt op geen enkele wijze door deze VVD wethouder op deze zaak ingegaan. Opvallend, maar misschien ook niet. Voor haar opstelling schieten woorden te kort.

U wordt ook verwezen naar de eerder verschenen artikelen van Pro Krimpenerwaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.