“Regel arm politiekorps Krimpenerwaard”

header_inschrijfformulier_600x268px_zonder_tekst-900x280.png
Jaarcongres van Het Tijdschrift voor de Politie Goed Politiewerk: waarde en betekenis geven aan politieprestaties 13 november 2015, Madurodam Den Haag

Er wordt een Jaarcongres van de Politie georganiseerd, waar teamchef Ronald De Haas van het politiekorps Krimpenerwaard een van de sprekers is. Ronald de Haas presenteert zich als volgt: “Ronald zijn kwaliteiten liggen in het verbinden van medewerkers, het ontwikkelen van talenten, en werken vanuit zingeving. Daarbij staat de vraag van de burger centraal. Op deze wijze heeft het team de afgelopen jaren hard gewerkt aan het imago van – en vertrouwen in de politie Krimpenerwaard, zowel intern als extern. Medewerkers benutten hun professionele ruimte en hebben door deze werkwijze ook de status :”regel arm” binnen de nationale politie gekregen.  Een “status” die vooral gebaseerd is op vertrouwen en veiligheid”. Pro Krimpenerwaard herkent werkelijk niets in hetgeen bij zijn naam staat en waarvoor hij zou staan. De Haas verdient de status “regel arm” dan ook met lof: zijn politiekorps wist c.q. weet inderdaad niets van de regels (wetgeving) t.a.v. het zwanendriften en heeft jarenlang t.a.v. die regels c.q. ten aanzien van het ernstige strafbare feiten inzake het zwanendriften (zowel wat betreft de zwanendrifters zelve alsook wat betreft de burgers die bedreigd en/of mishandeld werden en de wilde zwanen die op grote schaal onder het ogen van de politie jarenlang ongemoeid illegaal gevangen, mishandeld, geleewiekt en verhandeld werden) niet gehandhaafd. Inderdaad echt iets om trots op te zijn! De feiten van de laatste raadsvergadering toonden aan dat vele raadsleden juist vonden dat de communicatie en het imago van De Haas en zijn korps juist verbetering behoefde.

Een “status” die vooral gebaseerd is op vertrouwen en veiligheid? De feiten tonen vooralsnog aan dat enkele agenten binnen zijn korps niet integer c.q. corrupt zijn en zelf strafbare feiten hebben gepleegd, dat zij zwanendrifter Bep Oostveen ter wille zijn geweest bij het doen van een valse aangifte, dat de politie vreemd genoeg naliet om bij hem vingerafdrukken en gelaatsfoto’s te maken terwijl hij verdachte was/is van zware mishandeling en nota bene wapens op zak heeft, dat de politie deugdelijk feitenonderzoek van de door Saskia ingeleverde films achterwege liet, dat de politie bij Saskia wel gelaatsfoto’s en vingerafdrukken afnam en haar daarna binnen 13 dagen liet dagvaarden bij de strafrechter. Inmiddels oordeelde de voorzieningenrechter in kort geding dat er geen bewijs voor stalking door Saskia Van Rooy van zwanendrifter Bep Oostveen was! Nog sterker: de voorzieningenrechter oordeelde in r.o. 4.9 van zijn uitspraak dat de zwanendrifters Oostveen zich jegens Saskia aan een of meer strafbare feiten hadden schuldig gemaakt, waarbij hij o.a. doelde op bedreiging, belaging, stalking, hinderlijke achtervolging en mishandeling dat op de door Saskia ter zitting getoonde films te zien was. Het door Saskia ter zitting getoonde beeldmateriaal bevat volgens de voorzieningenrechter aanwijzingen in die richting. Ditzelfde beeldmateriaal liet de politie Krimpenerwaard na te onderzoeken en nog erger: de politie gaf daarvan een apert feitelijk onjuiste beschrijving in haar proces-verbaal van bevindingen van 2 februari 2015.

Ronald de Haas (52 jaar) is vanaf 2012 teamchef van de politie Krimpenerwaard.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.