Bewoners vinden het te vroeg voor brugbesluit

In het Algemeen Dagblad van 13 juni staat het volgende artikel van de journalist Gert Onnink over de extra oeververbinding.

“Bewoners vinden het te vroeg voor brugbesluit”

‘Coalitie’ uit vier gemeenten wil uitstel

Een besluit over een brug of tunnel tussen de Rotterdamse wijken Kralingen en Feijenoord of tussen Krimpenerwaard en Ridderkerk kan nog niet genomen worden. Bewoners vroegen de Tweede Kamer dinsdag om uitstel.

Het kabinet zou nog deze zomer een besluit nemen waar in de Rotterdamse regio een nieuwe oeververbinding over de Nieuwe Maas zou moeten komen. Of een stadsbrug tussen de Esch in Rotterdam-Kralingen en het beoogde Feyenoord City op de Veranda, dan wel een regionale link over of onder het water tussen Krimpenerwaard en Ridderkerk.

Een ‘coalitie’ namens circa 300.000 bewoners uit vier betrokken gemeenten (Rotterdam, Capelle en Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard) vindt dat er nog geen knopen kunnen worden doorgehakt.

,,Er is nog zo veel niet onderzocht”, beklemtoonde Ben van Rooij van de Vereniging Bewoners Hoge Filterweg in Rotterdam-Kralingen gisteren in Den Haag tegen leden van de vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat. Hij zei te spreken namens bewoners van de Esch en de Veranda in Rotterdam, de Capelse wijken Fascinatio en ‘s-Gravenland, Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard.

Inspraak

,,Er is geen goede inspraak geweest, de maatschappelijke inspraak is zelfs met voeten getreden.” Van Rooij vroeg zich ook af waar de provincie in het debat is gebleven. De bewoners boden de Kamerleden ook ongeveer 5000 handtekeningen aan, waarmee zij het verzoek onderstreepten om een besluit uit te stellen.

Een woordvoerster van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaf aan dat de Metropoolregio Rotterdam Den Haag eerst met een advies moet komen voordat het departement een knoop doorhakt. De Kamer sprak gisteren over het zogeheten MIRT, het meerjarenprogramma met de toekomstige plannen op het gebied van verkeer en vervoer.

De voorzitter Agnes Mulder van de vaste Kamercommissie heeft de petitie in ontvangst genomen.

Pro Krimpenerwaard heeft de petitie mede ondertekend en onderschrijft deze actie. Al meermalen hebben wij wethouder Boere(VVD) gevraagd uit te leggen waarom onze inwoners niet vooraf bij de besluitvorming zijn betrokken en waarom de gevolgen van de extra oeververbindingen niet vooraf in kaart worden gebracht. Het college heeft schriftelijk op onze vragen toegegeven dat er nog onvoldoende onderzoek is gedaan. Maar intussen  rijdt de trein door zonder de gevolgen voor de Krimpenerwaard in kaart te brengen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.